Foto: Joakim Brader

Foråret bryder frem i Nordjylland

Solens stråler sendte varme og liv afsted mod det nordjyske i løbet af torsdag. Og det gode vejr fortsætter forhåbentlig.

I skyggen var der stadig vinterfornemmelser, men hvis man bevægede sig ud i den varme sol, kunne man straks mærke forårets snarlige komme.

På Vestre Bådehavn i Aalborg sad Peder De Lasson og hans kone og nød solens varme. De var så småt gået i gang med sommerklargøringen af deres båd, der til sommer skal på tur i de skandinaviske farvande.

- Det har jo været længe ventet og ønsket, at solen skulle komme frem og den skulle give noget tro og håb på, at der også var noget efter sådan en vinter, fortæller Peder De Lasson fra cockpittet på sin båd.

Ude i solen målte Peder De Lassons termometre 14 grader, mens der i det overdækkede cockpit blev målt 18 grader. En lille oase midt i lystbådehavnen, hvor flere andre også var i gang med at gøre bådene klar.

Der var også helt vindstille nede i havnen torsdag eftermiddag, så solens stråler bagte og Peder De Lasson mente da også, at man godt kunne have smidt trøjen.

Der er håb for flere solskinstimer i den kommende weekend. Og mandag skulle temperaturene ifølge DMI nå op over de 15 grader i Nordjylland. Noget som Nordjyllands Politi også sætter pris på, så er det slut med varslet om frostglatte veje i morgentrafikken.

Og Peder De Lasson håber da også, at det bliver til flere timer på båden i Aalborg.

- Så længe vi har 15 grader plus, så er livet jo godt.