Regionen vil opstille 70 nye ladestandere til el-biler Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Grøn omstilling: Regionen sætter strøm til bilerne

Regionsrådet har besluttet, at der på regionens matrikler skal opstilles 70 nye ladestandere for at skubbe på udbredelsen af el-biler i Nordjylland.

Region Nordjylland sætter gang i den grønne omstilling med nye ladestandere og el-biler.

Regionsrådet har netop besluttet, at der på regionens matrikler skal opstilles 70 nye ladestandere.

Regionsrådets beslutning forventes, når den er fuldt implementeret, at give en reduktion af CO2-udledningen på 85 pct. for regionens transport i egne biler, og samtidig er det forventningen, at der på sigt kan opnås en mindre økonomisk besparelse, da driften af el-biler er billigere end driften af biler, som kører på benzin og diesel.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Regionen har i dag allerede 24 ladestandere fordelt på en række af regionens matrikler herunder på sygehusene i Nordjylland. Ladestanderne benyttes både af regionens egne el-biler, af ansatte i privat regi, og regionens gæster, som i stigende grad efterspørger muligheden for at oplade el-bil.

Regionen vil være et godt eksempel

De eksisterende ladestandere har hidtil været tilstrækkeligt til at dække behovet, men hvis regionen fortsat ønsker at gå forrest i omstillingen til mere klima- og miljøvenlig transport, så er der både behov for flere ladestandere, og for at regionen gradvist går over til at benytte flere eldrevne køretøjer.

Læs også Begrænset lademulighed får nordjyder til at fravælge elbiler

- Når det gælder grøn transport, så vil vi i regionen så at sige gerne køre forrest som et godt eksempel. For nyligt har vi indsat Danmarks tre første brintbusser i den kollektive trafik i Nordjylland, og nu er tiden kommet til, at vi gør regionens egen kørsel mere klima- og miljøvenlig. Målet med de nye ladestandere og flere el-biler er ikke kun at opnå en gevinst for klimaet og for den grønne omstilling. På sigt forventer vi også at spare penge, som vi i stedet kan bruge på kerneopgaver for de nordjyske borgere, siger Mads Thomsen (V), udvalgsformand for Klima og Miljø.

00:55 Luk video