LIGE NU:

Grøn omstilling: Regionen sætter strøm til bilerne

Regionsrådet har besluttet, at der på regionens matrikler skal opstilles 70 nye ladestandere for at skubbe på udbredelsen af el-biler i Nordjylland.

Region Nordjylland sætter gang i den grønne omstilling med nye ladestandere og el-biler.

Regionsrådet har netop besluttet, at der på regionens matrikler skal opstilles 70 nye ladestandere.

Regionsrådets beslutning forventes, når den er fuldt implementeret, at give en reduktion af CO2-udledningen på 85 pct. for regionens transport i egne biler, og samtidig er det forventningen, at der på sigt kan opnås en mindre økonomisk besparelse, da driften af el-biler er billigere end driften af biler, som kører på benzin og diesel.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Regionen har i dag allerede 24 ladestandere fordelt på en række af regionens matrikler herunder på sygehusene i Nordjylland. Ladestanderne benyttes både af regionens egne el-biler, af ansatte i privat regi, og regionens gæster, som i stigende grad efterspørger muligheden for at oplade el-bil.

Regionen vil være et godt eksempel

De eksisterende ladestandere har hidtil været tilstrækkeligt til at dække behovet, men hvis regionen fortsat ønsker at gå forrest i omstillingen til mere klima- og miljøvenlig transport, så er der både behov for flere ladestandere, og for at regionen gradvist går over til at benytte flere eldrevne køretøjer.

- Når det gælder grøn transport, så vil vi i regionen så at sige gerne køre forrest som et godt eksempel. For nyligt har vi indsat Danmarks tre første brintbusser i den kollektive trafik i Nordjylland, og nu er tiden kommet til, at vi gør regionens egen kørsel mere klima- og miljøvenlig. Målet med de nye ladestandere og flere el-biler er ikke kun at opnå en gevinst for klimaet og for den grønne omstilling. På sigt forventer vi også at spare penge, som vi i stedet kan bruge på kerneopgaver for de nordjyske borgere, siger Mads Thomsen (V), udvalgsformand for Klima og Miljø.