03:19

Det er grotesk og uanstændigt, mener Patientforeningen om, at Region Nordjylland anker sager, som allerede er afgjort i Patienterstatningen Video: Privatfoto

Foto: Privatfoto

1 af 2

Jens Henrik blev tilkendt million-erstatning: Nu anker Region Nordjylland afgørelsen

Det er grotesk og uanstændigt, mener Patientforeningen om, at Region Nordjylland anker sager, som allerede er afgjort i Patienterstatningen.

41-årige Jens Henrik Jensen fra Nørresundby har fået kroniske maveproblemer efter en fejlslagen galdeblæreoperation på Regionshospitalet i Hjørring. For nylig har han fået tilkendt 1,2 million kroner i erstatning. Det har Patienterstatningen afgjort, men nu anker Region Nordjylland den afgørelse.

- Det er usmageligt, at Regionen vil anke, bare fordi man måske kan spare nogen penge, siger Jens Henrik Jensen til TV2 Nord.

Region Nordjylland anker for at få nedsat eller helt frataget erstatningen fra de patienter, der ellers er blevet tilkendt erstatning. Jens Henrik Jensens sag har fået Patientforeningen helt op i det røde felt. Foreningen forstår ikke, at Region Nordjylland kan finde på at anke erstatningen.

- Man hopper og sparker på en mand, der allerede ligger ned. Det er uanstændigt og uetisk, siger Niels Jørgen Langkilde, der er formand for Patientforeningen.

I stedet for 1,2 millioner kroner i erstatning for blandt andet tabt erhvervsevne, svie og smerte efter den kiksede galdeblæreoperation, vil Region Nordjylland have, at Jens Henrik Jensen ikke skal have én krone i erstatning. 

- Det er selvfølgelig hårdt for de enkelte patienter, når vi anker en sag. Men vi gør det i de tilfælde, hvor vi er overbeviste om, at de åbenbart urigtige, siger Peter Larsen, der kontorchef i Jura og Forsikring i Region Nordjylland. 

Kontorchefen kan dog ikke i den konkrete sag, sige noget om på hvilket ”åbenbart urigtigt grundlag" Regionen nu vil have sagen afgjort i Ankenævnet for Patienterstatning.