LIGE NU:

Kritik af coronaberedskab: Katja meldte sig ikke frivilligt

Trods 17 års erfaring på intensiv afdeling meldte Katja Sennenvald sig ikke til sygehusets coronaberedskab. - Jeg synes, at der var ting, man burde have haft styr på.

Katja Sennenvald er sygeplejerske på intensiv afdeling på Aalborg Universitetshospital. Her har hun været de seneste 17 år.

- Jeg kan godt lide, når det er akut, men også hverdagen. Man ved aldrig, hvad dagen bringer, siger Katja Sennenvald.

Den rutinerede sygeplejerske er vant til at arbejde med isolationspatienter og respiratorer. Derfor er hun yderst kvalificeret til at arbejde med coronapatienter. Alligevel meldte hun sig ikke frivilligt, da regionen skulle finde sygeplejersker til efterårets anden bølge af corona.

Hør hvorfor i videoen her:

- I foråret kunne man godt forstå, at det kom lidt pludseligt. Der kom alle de her skræmmebilleder fra verden, så man skulle handle hurtigt. Og derfor asfalterede man lidt vejen som man kom frem, hvilket var forståeligt. Nu har man haft bedre tid. Alligevel er jeg i tvivl om nogle ting, som jeg synes, man burde have haft styr på – især indenfor arbejdsmiljøet, siger Katja Sennenvald.

- Presset ud over det rimelige

Hun er langt fra den eneste sygeplejerske, der ikke meldte sig til at indgå i corona-beredskabet. Faktisk er det op mod en tredjedel, der er blevet prikket til opgaven.

- Der er rigtig mange sygeplejersker, der har haft nogle dårlige oplevelser. Der er blevet presset ud over det rimelige. Det er nogle af forklaringerne på, hvorfor de ikke har meldt sig frivilligt, siger Jytte Wester, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd.

Kritikken fra sygeplejerskerne er ifølge ledelsen på Aalborg Universitetshospital blevet imødekommet.

Sygeplejefaglig direktør Lisbeth Lagoni fra Aalborg Universitetshospital.

- Jeg synes, at vi har lyttet til de ting, vi har hørt. Så kan det være, at du har hørt noget andet. Men det vi har hørt, har vi prøvet at tage højde for, sagde Lisbeth Lagoni, sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, da TV2 Nord forelagde hende kritikken.

Sygemeldt og rejst

Katja Sennenvald har oplevet, hvor hårdt kolleger har haft det med de betingelser, de har været budt i coronatiden.

- Nogen er blevet sygemeldt, nogen har rejst fra afdelingen, fordi man ikke kan se sig selv i de her situationer. Jo, det er rigtigt, vi skal løfte den her opgave i flok. Det er jeg helt med på. Men det kan vi godt gøre bedre, mener Katja Sennevald.

Om der kommer en bedre beredskabsplan end den nuværende, der udløber til nytår, skal vise sig. Parterne mødtes i onsdag og igen fredag. Sygeplejefaglig direktør Lisbeth Lagoni ønsker ikke at sige noget om, hvad hun ønsker at få ud af aftalen, men kredsformand Jytte Wester har en klar ønskeliste med til forhandlingerne.

- Bedre dialog, involvering, frivillighed og honorering. Det har mine medlemmer sagt er vigtigt, hvis de skal melde sig frivilligt til det her beredskab, siger hun.070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden