LIGE NU:

Nordjyllands Politi om genåbningsdag: Vi holder ekstra øje

Onsdag er store genåbningsdag. I takt med at restauranter, barer, shoppingcentre og kulturinstitutioner må åbne, så vil Nordjyllands Politi være ekstra opmærksomme.

Mange nordjyder har allerede bestilt bord på restauranter og barer i forbindelse med den store genåbningsdag onsdag. Der forventes derfor større trængsel i byerne, og det er Nordjyllands Politi særlig opmærksom på.

- Vi har et stort fokus på barer og restauranter. Men vi vil også holde øje i forbindelse med åbningen på kulturinstitutioner og de større shoppingcentre, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals. 

Selvom foråret frister med shopping og restaurantbesøg, så er det fortsat vigtigt at huske sine forholdsregler, fortæller vicepolitiinspektøren.

-  Det vigtigste er, at der ikke sker en større ophobning, for eksempel når folk står i kø. Vi skal alle vænne os til at være i en normal tilværelse igen. Der kommer til at være mange mennesker i byen, derfor skal man huske at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Også dem om afstand.

Særlig opmærksom på coronapas og alkohol

Politiets primære fokus vil være på restaurationsmiljøet. De vil blandt andet tjekke op på, om restauratørerne overholder kravene om gæsternes coronapas. Men det er ikke det eneste. De vil også holde et vågent øje med gæsterne. 

- Når man indtager alkohol, kan man nemt komme til at glemme anbefalingerne. Derfor skal vi også holde øje med gæsterne, siger Henrik Skals.

Man skal altså ikke blive forskrækket, hvis der onsdag vil være mere politi end sædvanligt i byerne. I takt med at storcentre, butikker, barer og spisesteder åbner, vil de begynde at patruljere i områderne.

Hvis det viser sig, at nordjyderne ikke kan overholde afstandskrav eller restauratørerne ikke har styr på coronapas, så kan Nordjyllands Politi skrue op for patruljeringen. Det håber vicepolitiinspektøren dog ikke bliver en realitet.

- Vi har en grundlæggende tillid til, at alle de gode mennesker, der skal ud og nyde genåbningen, kan overholde reglerne, så vi kan få en god sommer uden at skulle ud i en ny nedlukning, siger Henrik Skals.  Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

ud ad døren muslinger teaser

play TV: Kom med ”Ud ad døren” på jagt efter mad i Limfjorden

def_thumb,50_percent

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Allan Busk

play Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

ud ad døren muslinger teaser

play TV: Kom med ”Ud ad døren” på jagt efter mad i Limfjorden

def_thumb,50_percent

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden