Foto: Jesper Lange (Arkiv)

Nordjyske virksomheder haler ind på resten af Danmark

Flere nordjyske virksomheder kommer ud med overskud end tidligere, mens det gennemsnitlige overskud også er vokset hos virksomhederne siden 2011.

En rekordstor andel af danske virksomheder er kommet ud af 2015 med sorte tal på bundlinjen i forhold til tidligere år. Syv ud af 10 virksomheder lavede overskud - det viser en analyse foretaget af NN Markedsdata.

Det er især vest for Storebælt, at man ser en stor stigning af andelen af virksomheder med overskudsgivende regnskab.

I Region Nordjylland og Region Sjælland finder man den største stigning siden 2011. De to regioner ligger stadig efter de tre andre regioner, men forskellen er på fem år blevet markant mindre.

Mens de gennemsnitlige overskud er størst i Region Hovedstaden, er andelen af overskudsgivende virksomheder størst vest for Storebælt.

Hvor en gennemsnitlig dansk virksomhed i 2011 lavede 1,85 millioner i overskud før skat, er resultatet i dag 2,91 millioner kroner. Det er en stigning på 57 procent.

70 procent af virksomhederne i Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland laver således overskud i 2015, mens det kun gør sig gældende for 68 procent af virksomhederne i Region Sjælland og 64 procent af virksomhederne i Region Hovedstaden.

Analysen bygger på regnskabstal fra de godt 200.000 danske virksomheder, der de seneste fem år har indleveret regnskab.