LIGE NU:

Nu træder de nye tiltag i kraft: Slut med restaurantbesøg

Fra onsdag klokken 10 gælder regeringens seneste stramninger for danskerne – i forsøget på at inddæmme coronavirussen. Følger man ikke regeringens nye tiltag, kan der vanke bøder.

Onsdag morgen vågner danskerne op til en hverdag, hvor friheden endnu engang er blevet indskrænket.

På et pressemøde tirsdag aften offentliggjorde statsminister Mette Frederiksen (S) de seneste i rækken af forbud i kampen mod den verdensomspændende coronavirus.

Forsamlinger på mere end 10 personer bliver forbudt på offentlige steder både indendørs og udendørs. Forbuddet gælder fra onsdag klokken 10.

quote - Det er helt afgørende, at vi får brudt smittekæden nu. På landets sygehuse bliver alvoren for hver dag, der går, mere tydelig.

Mette Frederiksen, statsminister, Socialdemokratiet

Forbuddet gælder ikke i offentlig transport eller på landets arbejdspladser.

- Det er helt afgørende, at vi får brudt smittekæden nu. På landets sygehuse bliver alvoren for hver dag, der går, mere tydelig. Sygeplejersker, læger og social- og sundhedsassistenter siger til danskerne: "Bliv nu hjemme, så smitten ikke spredes." Det gør indtryk. Det er nu, at vi i Danmark skal gøre alt, hvad vi kan, sagde Mette Frederiksen som begrundelse for de nye stramninger.

Danskernes muligheder for at shoppe, dyrke idræt og gå til frisøren bliver også indskrænket.

Overdækkede storcentre - dog ikke fødevarebutikker og apoteker - samt restauranter og cafeer skal også lukke fra onsdag klokken 10. De har dog mulighed for at levere take away til sultne kunder.

Alle indendørs sports- og idrætsaktiviteter samt frisører, massører og tatovører og andre erhverv med meget tæt kontakt til kunder skal også lukke ned i en periode, medmindre de udfører sundhedsfaglig behandling.

Diskoteker, natklubber, solcentre og vandpibecaféer skal også lukke.

Følger man ikke de nye regler, så kan man risikere at få en bøde, fortæller rigspolitichef Thorkild Fogde.

Reglerne gælder foreløbigt frem til 30. marts.

Disse steder lukker ned fra onsdag klokken 10: