Ny undersøgelse lander midt i presset sygehusvæsen: Stor del af nordjyderne giver topkarakter til hurtigtløbende personale

Mange patienter angiver, at de ikke er med til at træffe beslutninger om egen sygdom, eller får den information, som de efterspørger.

94 ud af 100 nordjyder.

Så mange af de nordjyske patienter er enten i høj eller i meget høj grad tilfredse med personalet på de nordjyske hospitaler, der tæller Aalborg Universitetshospital, Regionshospital Nordjylland og i Psykiatrien.

Det er konklusionen på den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP), som har indsamlet svar fra 36.841 nordjyske patienter om deres oplevelser med hospitalsvæsenet. 

- Den tårnhøje patienttilfredshed skyldes jo først og fremmest et ansvarsbevidst og hårdtarbejdende personale, siger Lina Hundebøll Jespersen (V), udvalgsformand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland.

Rapporten er landet midt i det, som flere har kaldt en historisk udfordrende tid for personalet, der løber stærkere end nogensinde.

Også 84 procent har svaret, at de i meget eller i meget høj grad har været tilfredse med den behandling, som de har fået - og det er kun til at smile af.

- På trods af udfordringerne i sundhedsvæsenet, som også er tårnhøje, beviser de her målinger, at vi har nogle hospitaler, der på mange parametre klarer sig rigtig godt.

Plads til forbedringer

Udvalgsformanden bemærker da også, at der er flere punkter i årets undersøgelse, hvor der med fordel kan arbejdes for at forbedre resultaterne.

Blandt andet er der mange patienter, der angiver, at de ikke er med til at træffe beslutninger om egen sygdom, hvis der er behov for det. Ligesom der også er forbedringspotentiale i forhold til at sikre patienterne den information, som de efterspørger, når de er på hospitalet.


Seneste nyt

fra Nordjylland