LIGE NU:

Nyt tiltag på medicinstudiet skal lokke unge læger til provinsen

For første gang nogensinde skal de medicinstuderende på kandidaten på Aalborg Universitet i klinik på regionshospitalerne uden for Aalborg.

Lægemanglen i Nordjylland er et stort problem, men nu skal et nyt initiativ fra medicinstudiet på Aalborg Universitet og Regionshospital Nordjylland få flere unge læger til at søge mod yderområderne efter endt uddannelse.

De kandidatstuderende på medicinstudiet i Aalborg har tidligere kun været i klinik på Aalborg Universitetshospital, men efter sommerferien sender man dem for første gang nu også i klinik på regionshospitalerne i de mindre byer - blandt andet for at vise de unge det gode ved at arbejde på et mindre sygehus.

- Effekterne af det her kan blive, at vi bliver kendt som en god talentfabrik, og derved bliver der skabt et fagligt miljø, som er spændende at blive ansat i, siger Claus Brøckner Nielsen, der er lægefaglig direktør i Regionshospital Nordjylland.

Benjamin Emil Stubbe går på 9. semester og er i efteråret tilknyttet regionshospitalet i Hjørring. Og netop et større ansvar er noget af det, der tiltrækker ham ved de mindre sygehuse.

Ud over at være helt tæt på operationerne har han og de andre studerende i Hjørring fået deres helt eget ambulatorium, hvor de skal undersøge patienter - med supervision fra de uddannede læger på hospitalet.

- Vi får selv lov til at have det i hænderne og får lov til at skrive journaler og finde ud af, hvad det er, vi har med at gøre, forklarer Benjamin Emil Stubbe.

quote Vi får selv lov til at have det i hænderne.

Benjamin Emil Stubbe, medicinstuderende, Aalborg Universitet.

Han bliver suppleret af Louise Schmidt Arenholt, der er afdelingslæge i Hjørring. Hun står blandt andet for at undervise de kandidatstuderende.

- De er jo snart færdige som læger, så jeg skal give dem ansvaret. Vi skal jo arbejde sammen om ganske få år, siger Louise Schmidt Arenholt.

Målet for medincinstudiet i Aalborg er også at uddanne læger til hele regionen. Derfor håber studiet også, at det nye tiltag for kandidatstuderende i højere grad vil få lægerne til at søge job i yderområderne efterfølgende.

- Det er jo klart, at når man først har set noget, virker det ikke så fremmed for en, og det kan få de studerende til at søge arbejde derude efter uddannelsen, siger Jeppe Emmersen, studieleder på medicinstudiet på Aalborg Universitet. 

Regionshospital Nordjylland har hospitalsmatrikler i Hjørring, Thisted, Frederikshavn, Brønderslev og Skagen.