Foto: Morten Stricker, Scanpix.

Nyuddannede læger vælger Nordjylland til

Alle 67 pladser til de såkaldte KBU forløb på de tre nordjyske hospitaler og i almen praksis er blevet besat.

Med det store behov for læger i Nordjylland er der godt nyt.

Igen i år er alle 67 KBU forløb (den kliniske basisuddannelse) på henholdsvis Aalborg Universitetshospital Psykiatrien, Regionshospital Nordjylland, Thisted og Regionshospital Nordjylland, Hjørring besat.

Halvdelen af de nyuddannede læger kommer fra Aarhus Universitet, og fra Aalborg Universitet er der denne gang kun tale om 5 nyuddannede læger. Det skyldes, at universitetet har optag en gang om året, så der er altid relativt få nyuddannede herfra, der starter i foråret, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. 

Fire af lægerne fra medicinstudiet i Aalborg bliver i Region Nordjylland. En af dem er Rune Zimmer Nielsen. Han skal være seks måneder inden for ortopædkirurgien på Aalborg Universitetshospital og herefter seks måneder hos en praktiserende læge. Det forløb var Rune Zimmer Nielsens drømmescenarie, og han trak et godt nummer.

- Min plan er at blive praktiserende læge i Nordjylland, og jeg har tidligere vikarieret på medicinske og kirurgiske afdelinger, så jeg tænkte, at det ortopædkirurgiske område var et godt element at få med, hvis jeg fastholder at blive praktiserende læge, siger Rune Zimmer Nielsen, som selv er nordjyde.

Læs også Nye initiativer: Regionen vil fastholde læger i Nordjylland

Det har tidligere været svært at besætte stillinger i Psykiatrien og på Regionshospital Nordjylland, Thisted, men i den her omgang var det de to uddannelsessteder, der først fik besat pladserne i Nordjylland.  

- Det er områder hos os, hvor vi er udfordret på lægekapacitet, så det er glædeligt, at der er efterspørgsel på Psykiatrien samtidig med, at Thisted som uddannelsessted hurtigt blev fyldt op og lukket for tilgang, siger koncerndirektør Anne Bukh, i en pressemeddelelse.

Ved anden delansættelse er 53 forløb placeret i almen praksis, 7 ved Aalborg Universitetshospital og 7 i Psykiatrien - med henholdsvis 3 i Klinik Syd (Aalborg) og 4 ved Klinik Nord (Brønderslev).

Læs også Lægemanglen fortsætter: Så galt står det til i Nordjylland