LIGE NU:

Øjne og hænder forskånet for de værste fyrværkeriskader

Akutmodtagelserne på de nordjyske sygehuse melder om blot fem lettere skader efter affyring af fyrværkeri nytårsaften. Ingen kom alvorligt til skade, hvilket ellers er normalt på en aften med krudt og 'kugler'.

Lægerne og sygeplejerskerne på de nordjyske akutmodtagelser har nytårsaften kunne koncentrere sig om helt andre patienter end dem, de normalt bruger 'krudt' på.

I år har man nemlig kun modtaget fem patienter med skader forårsaget af fyrværkeri - og det er exceptionelt få.

- Vi (Aalborg Universitetshospital, red.) har kun haft tre mindre skader forårsaget af fyrværkeri. Blandt andet en sprængt trommehinde, en mindre forbrænding og en mindre øjenskade, som alle fik afsluttet behandlingen i akutmodtagelsen. Men ingen alvorlige nytårsskader, hvilket er en del mindre sammenlignet med tidligere år. Det er positivt, når der nu generelt er et stort pres på akutmodtagelserne, og hospitalerne generelt, i denne tid, siger overlæge Enrika Snipaité Dagiliené fra Akut- og Traumecenteret på Aalborg Universitetshospital.

Dermed har lægerne haft overskud til at hjælpe de patienter, der er blevet indlagt med andre småskavanker - som på enhver anden aften. Det er typisk maveonde, beruselse og feber - og altså ikke COVID-19-patienter.

For selvom fyrværkeriskaderne i år er forsvindende få, har der alligevel været travlt i akutmodtagelsen.

- Vi har behandlet mange nordjyder i løbet af natten, men vi har ikke haft så mange tilskadekomster forårsaget af fyrværkeri, som vi plejer. På den måde har natten på akutmodtagelsen været anderledes i år sammenlignet med mange andre nytårsnætter. Der har der dog generelt været meget travlt på akutmodtagelsen hele natten, siger overlæge Enrika Snipaité Dagiliené.

Hos akutmodtagelsen i Hjørring har man blot behandlet to lette fyrværkeriskader. Derudover har lægerne haft det, de kalder en "normal weekendtravl nat".

Få et overblik over aftenens og nattens aktiviteter hos det nordjyske politi, beredskab og akutmodtagelser. Video: Louise Gram Søndergaard
070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden