LIGE NU:

Overlæge om rekordmange indlagte i Nordjylland: - Vi står formentlig i den værste situation

På baggrund af stigende smitte og spredning af virusmutationer har regeringen meldt nye restriktioner ud. 73 er indlagt i Nordjylland. Vi er meget presset, siger overlæge og professor Henrik Nielsen.

Mere afstand og mindre kontakt var hovedbudskabet på tirsdagens pressemøde, hvor nye restriktioner blev meldt ud. Situationen er alvorlig og sygehusene pressede. Også i Nordjylland. 

- Vi er meget belastet lige nu. Det aktuelle tal er 73 indlagte, hvilket er det højeste, vi har haft under hele pandemien. I foråret ramte vi 38 indlagte, siger Henrik Nielsen, der er overlæge og professor på Aalborg Universitetshospital.

Han er ligesom sundhedsmyndighederne bekymret.

- Vi står formentlig i den værste situation, vi har været i i løbet af pandemien, siger Henrik Nielsen, der har sin daglige gang på Infektionsmedicinsk Afdeling.

Den kommende tid bliver hård, fordi kulde og indendørsaktivitet giver gode vilkår for spredning af virus.

- Ikke mange har haft infektionen, ikke ret mange er vaccineret endnu, og derfor kan pandemien fortsat udvikle sig. I januar vil vi se belastningen, vi har nu, fortsætte, lyder det fra overlægen.

quote Vi er meget belastet lige nu. Det aktuelle tal er 73 indlagte, hvilket er det højeste, vi har haft under hele pandemien.

Henrik Nielsen, overlæge og professor, Aalborg Universitetshospital.

Og det er særligt kombinationen af stigende indlæggelser og den mere smitsomme coronavariant, der bekymrer.

Derfor appellerer regeringen kraftigt til, at borgerne begrænser deres sociale kontakt.

- Virus smitter, når vi er sammen og tæt på hinanden. Så med forskellige restriktioner har man stadig mulighed for at afbryde smittekæderne - med de omkostninger, det kan have for folk.

Trods de dystre udmeldinger, vil det formentlig lysne om et par måneder, vurderer han. 

- Jeg ser mere positivt på det, når vi når til foråret, fordi mange vil være vaccinerede. Vi går mod en bedre årstid, og det peger samlet på, at vi får en aftagende epidemi henne forbi påske, siger Henrik Nielsen, overlæge og professor på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

De nye indsatser gælder blandt andet øget test og analysekapacitet samt afstandskrav på to meter i det offentlige rum og ved indkøb. Derudover sænkes forsamlingsloftet fra ti til fem personer.