Foto: Morten Nymand/Ritzau Scanpix

Pia Adelsteen om døds-aprilsnar: - Fuldstændig sygt og grænseoverskridende

Politikeren har politianmeldt Radio24syv, efter to af stationens værter lavede en særdeles grov aprilsnar.

En aprilsnar er som regel tænkt til at være sjov og underholdende, men det var den langt fra for medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Pia Adelsteen, som nu har anmeldt Radio24syv til politiet.

Anmeldelsen er kommet, efter Pia Adelsteen blev ringet op 1. april af den fiktive vært Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm fra radioprogrammet Den Korte Radioavis på Radio24syv.

Det er ulovligt at udgive sig for at være betjent, og dér gik min grænse. Det var ondskabsfuldt, simpelthen. Jeg håber, anmeldelsen får andre nyhedsmedier til at tænke over, at man godt kan lave sjov, men at det aldrig må gå hen og blive så grovkornet.

Pia Adelsteen, Dansk Folkeparti

Her udgav Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm sig for at være politibetjent. Hun fortalte, at en lastbil var kørt ind gennem bodegaen A’porta i Mariager, som ejes af Pia Adelsteen og hendes mand Kim Christiansen, der er transportordfører for Dansk Folkepsrti - og som følge deraf var en person død.

- Jeg kan udmærket tage en spøg. Men når man får en opringning fra en, man tror, er politibetjent, så tror man jo, det er alvorligt. Når man så bliver præsenteret for et dødsfald, så bliver det fuldstændig sygt og grænseoverskridende. Jeg ved godt, de lagde sig fladt ned og undskyldte, men jeg synes, det var for meget, siger Pia Adelsteen til TV2 Nord.

Dansk Folkeparti-politikeren er i dag blevet afhørt af politiet i forbindelse med anmeldelsen. 

- Det er ulovligt at udgive sig for at være betjent, og dér gik min grænse. Det var ondskabsfuldt, simpelthen. Jeg håber, anmeldelsen får andre nyhedsmedier til at tænke over, at man godt kan lave sjov, men at det aldrig må gå hen og blive så grovkornet, siger hun.

Læs også Radio24syv undskylder aprilsnar

Frygtede for familien

For Pia Adelsteen var det værste, at opringningen fra den falske politibetjent satte frygtelige tanker i gang hos hende.

- Jeg tænkte straks på, om der var sket min datter, svigersøn og mine tre børnebørn noget. Og jeg kom lige fra A’porta, så da betjenten siger, en lastbil er kørt ind i bygningen, ser jeg i mit hoved for mig, at en af mine ansatte eller kunder lå under lastbilen, fortæller en rystet Pia Adelsteen.

Politikeren understreger, at hun ikke ønsker medlidenhed eller ynk – blot at medierne fremover tænker sig om.

- Jeg har været i politik siden 2001, og jeg kan klare en del – jeg er ikke pjevset. Men oplevelsen sidder stadigvæk i mig, den har virkelig sat spor. Det er så vigtigt, vi kan stole på, at det er en politimand, der ringer, når han udgiver sig for at være det.

Radio24syv har efterfølgende undskyldt episoden.