LIGE NU:

Region Nordjylland aflyser planlagte operationer

Som følge af det stigende pres på sundhedsvæsnet samt regionens alarmerende smittetal, ser Region Nordjylland sig nu nødsaget til at påbegynde aflysninger af planlagte operationer.

Omkring 100 planlagte operationer aflyses i Nordjylland den kommende tid. Således oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Aflysningerne kommer på bagkant af regionens stigende smittetal og det øgede pres, det har medført det nordjyske sundhedsvæsen.

Det er ikke blot Region Nordjylland, der oplever presset, og særligt Region Midtjyllands sundhedsvæsen kæmper. Af den grund har man i Region Nordjylland også valgt at indstille planlagte operationer, for at skabe flere ressourcer til intensive patienter – også fra andre regioner, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Vi har et samlet sundhedsvæsen i Danmark, og vi skal især i denne situation hjælpe hinanden. Det er baggrunden for, at vi åbner yderligere senge op, så vi kan tage imod intensive patienter fra Region Midtjylland. Vi er lidt mindre hårdt ramt af smittetrykket i Nordjylland, og det giver os nogle muligheder for at hjælpe lige nu, hvor Region Midtjylland er under hårdt pres, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i pressemeddelelsen, hvortil hun tilføjer, at Region Nordjylland er den sidste af de fem regioner, der nu bliver nødt til at erkende, at vi desværre også må aflyse patienters planlagte operationer.

Patienterne til de aflyste operationer få direkte besked. Uopsættelige samt akutte operationer vil dog stadig blive foretaget i regionen.