Foto: Region Nordjylland

Region Nordjylland har datacenter i verdensklasse

Region Nordjyllands datacenter er blevet Tier IV-certificeret af det globalt anerkendte Uptime Institute. Det er noget, der kommer borgerne til gode.

Region Nordjylland har et datacenter i verdensklasse. Det er står klart, efter datacenteret som den første hospitalsorganisation i verden og den første virksomhed i Skandinavien har fået både design og byggeri certificeret efter den højeste standard, Tier IV, fra det internationalt anerkendte Uptime Institute.

- IT er en vital del i driften af et moderne sundhedssystem, så patienterne kan blive rettidigt og korrekt behandlet og deres sundhedsdata er sikkert opbevaret. Så vi er enormt stolte af, at det er lykkedes os blive en del af den eksklusive klub af 39 virksomheder i verden, der opnår denne certificering, siger IT-direktør i Region Nordjylland, Klaus Larsen.

Region Nordjyllands datacenter huser godt 450 systemer, og fejl i datacenteret kan have store konsekvenser for både hospitalsdrift og regionens øvrige drift. Derfor er forsyningssikkerhed og stabilitet meget højt prioriteret.

Fra Uptime Institute lyder der ros fra den administrerende direktør, Phil Collerton, til Region Nordjylland for at være en fremsynet organisation med et stærkt robust datacenter.

- Region Nordjylland har vist forudseenhed ved at designe og bygge det første Uptime Institute certificerede Tier IV datacenter i Skandinavien. Vi roser den måde, de har forpligtiget sig til at bygge et datacenter, der er klar til og i stand til at støtte sundhedsvæsenet for fremtidige generationer, siger Phil Collerton.

Det er som noget ganske unikt Region Nordjyllands egne IT-folk, der har stået for at designe og udføre det nye datacenter.

- Det har betydet, at vi selv har kunnet udvikle nogle innovative løsninger, der sikrer forsyningssikkerheden. Vi er nu det eneste Uptime Institute Tier IV certificerede datacenter i verden, der udelukkende bruger fysikkens love, såsom vægt, temperaturer og tryk til at lave automatisk respons efter fejl. Samtidig er vi det kun andet datacenter i verden, der er blevet Tier IV certificeret, hvor systemerne var i drift, imens man byggede og testede, fortæller Michael Lundsgaard Sørensen, kontorchef for IT-forvaltning, drift og support i Region Nordjylland.