Regionrådsformand klar i mælet: - Det hænger slet ikke sammen

Regionrådsformanden slår fast, at man også havde opsagt andre udbudskliniker.

Region Nordjylland vil opsige aftaler med det skandaleombruste Alles Lægehus, der driver fire såkaldte udbudsklinikker.

Det er de 12.000 nordjyder i Brovst, Dronninglund, Frøstrup og Hurup, der skal have ny læge. Det har regionens forretningsudvalg besluttet i dag fredag. 

- Førstevalget er lægepraksis drevet af alment praktiserende læger på overenskomst, og hvis det ikke lader sig gøre, er regionsklinikker andetvalget, udtalte regionrådsformand Mads Duedahl (V) i en pressemeddelelse. 

Hænger ikke sammen med politianmeldelse

I marts politianmeldte regionen lægehuset på grund af mistanke om systematisk snyd, der skulle pumpe lægehusets honorarer op på baggrund af en instruks. Men ifølge regionsformand Mads Duedahl har dagens beslutning ikke noget med den sag at gøre. 

- Altså det er jo klart, når der har været så mange sager i medierne, så gør det jo også, at vi politikere, vi kigger en ekstra gang på lægedækningsstrategien og ser på, hvordan det hele hænger sammen, konstaterer regionrådsformanden og fortsætter.

- Men glædeligt, så må man sige, at vi har haft den her strategi i mange år, så det hænger slet ikke sammen med lige præcis det, der er sket med alles lægehus. 

Regionen fortæller desuden fredag, at man ser en bedring i lægedækningssituationen. 

- Når vi har set på tallene, ser det ud til, at vi heldigvis får så mange nyuddannede læger, at vi har kapaciteten til at kunne ændre fra at have alles lægehus til at drive udbudsklinikker til at have praktiserende læger, forklarer Mads Duedahl.

Havde I også opsagt de her fire klinikker, hvis det ikke var Alles Lægehus, der var bag?

- Ja. Det havde vi lige meget hvem, der havde haft udbudsklinikker, så når vi kom til det stadie i udviklingen af vores sundhedsvæsen i Nordjylland, hvor der er nye læger at rekruttere, så har vi hele tiden haft en strategi i mange år, der hedder, at vi prioriterer almindelige praktiserende læger over udbudsklinikker, så det havde vi gjort lige meget hvem, der havde dem, understreger Mads Duedahl.

Kontrakterne er endnu ikke opsagt, da der forud for opsigelsen er en orienteringsperiode, hvor Alles Lægehus har mulighed for at komme med bemærkninger, før der tages endelig stilling.


Seneste nyt

fra Nordjylland