LIGE NU:

Regionsrådsformand om vaccine: - Jeg glæder mig til at komme tilbage til hverdagen

Regionsrådsformand Ulla Astman (S), glæder sig til, at der forhåbentlig ikke er længe til, at vi i Nordjylland kan komme tilbage til en hverdag, der ligner den, der var, før coronavirussen gjorde sit indtog.

De første vacciner er på vej til nordjyderne, og regionen er sammen med de nordjyske kommuner og Praktiserende Lægers Organisation klar til at udføre opgaven.

- Der er lys for enden af tunnelen, og vi glæder os rigtigt meget til at komme i gang med vaccinationerne for at bekæmpe Covid-19, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Regionen begynder i lighed med de øvrige danske regioner med at vaccinere de ældre og de mest skrøbelige borgere først. Det vil sige plejehjem bosteder og sundhedspersonale, der arbejder i front.

Jeg glæder mig rigtigt meget til at få rullet vaccinationerne ud i Nordjylland, siger Ulla Astman (S).

- Det er fordi, det er der, man kan se, at man har de sværeste og hårdeste sygdomsforløb. Så det er for at passe rigtigt godt på vores ældste medborgere, at vi starter vaccinationsprogrammerne der, siger Ulla Astman.

Region Nordjylland har nedsat en vaccine task force, hvor de nordjyske kommuner og PLO Nordjylland også sidder med.

Læge Jan Nybo er som chef for COVID-19 testindsatsen i Region Nordjylland også ansvarlig for vaccineindsatsen i Region Nordjylland.  

-Vi er godt i gang med at forberede os til vaccineindsatsen, og vi er klar til at påtage os opgaven, når vaccinen kommer til os. Vi tager udgangspunkt i de mange gode erfaringer, vi allerede har i forhold til at håndtere COVID-19, siger Jan Nybo. 

I første omgang er regionens folk klar til at rulle ud med den kommende vaccine til de nordjyske plejehjem og større bosteder.

- Vi vil vaccinere der,  hvor borgerne er i første omgang, så de skal ikke ud og køre efter vaccination, siger Ulla Astman og tilføjer, at der der ud over vil der være vaccinationssteder i de større nordjyske byer som Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Hobro og Thisted.

Regionens fornemmeste opgave er at få vaccinationerne ud til borgerne, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S)

Målet er, at alle i Danmark, som vaccinerne er godkendt til, bliver tilbudt vaccination. I første omgang får vi ikke nok vacciner til alle. Derfor vil vaccination i starten blive prioriteret til de grupper, der har størst risiko for et alvorligt forløb bl.a. de ældste, beboere på plejehjem og ældre med risikofaktorer. Personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen, som har tæt kontakt til de mest sårbare og varetager kritiske funktioner, vil også blive prioriteret først.

Efterhånden som vi får større mængder af vaccine og også flere typer, vil flere og flere borgere blive tilbudt vaccination. Den fordeles ligeligt og på samme tid mellem regionerne efter befolkningstal. 

- Vi er klar til at påtage os opgave og tage ansvaret for at få det til at fungere. Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang, så vi kan undgå at flere bliver hårdt ramt, siger regionsrådformand Ulla Astman (S).