Rekordresultat i LandboNord trods krise

Foto: Pressefoto, LandboNord

Landbrugets krise var igen et centralt tema på LandboNords generalforsamling torsdag aften. Men igen i år præsenterede LandboNord et resultat med overskud til landmændene.

På trods af den historisk krise i dansk landbrug offentliggjorde LandboNord op til generalforsamlingen torsdag aften et resultat med et overskud på 11,5 millioner kroner for 2015.

LandboNord oplyser, at det er et rekordresultat, og ifølge organisationen betyder det, at rådgivningspriserne forbliver uændrede for femte år i træk, og at der bliver udloddet et rekordstort udbytte på ni millioner kroner til LandboNords godt 1.200 medlemmer.

Men krisestemningen er stadig på bordet.

- Tallene viser desværre, at vi er hårdt ramt heroppe i Nordjylland. Vi har længe bedt politikerne på Christiansborg om at lempe rammevilkårene for erhvervet, og det er heldigvis også sket med den nye landbrugspakke. Samtidig er der også en overordnet forståelse for vores situation ude i kommunerne, men det redder desværre ikke de landmænd, der i dag sidder i dyb krise. Derfor må der findes en afklaring for den enkelte; enten om at forlade erhvervet eller at fortsætte. Hvis man fortsætter, bør det være med en optimistisk tro på fremtiden, siger formand Niels Vestergaard Salling.

Sidste år præsenterede LandboNord til sammenligning et resultat med overskud på 8,6 millioner kroner for 2014, hvoraf de seks millioner kroner gik til medlemmerne, der er medejere af forretningen LandboNord.

Forsiden lige nu