LIGE NU:

Spasser og Passer er stjerner i deres egne film

Freddy og Ronja laver sjove og uhøjtidelige videoer på YouTube om livet som handicappet og handicaphjælper.

Freddy Hansen styrer sin kørestol rutineret og faretruende hurtigt hen over brostenene mellem boder og juletræer på CW Obels Plads i Aalborg. Hans hjælper Ronja Kastberg filmer med sit lille kamera. Makkerparret er på julemarked, og der skal laves endnu en film til deres YouTube-kanal, som de kalder Spasser og Passer.

- Navnet afspejler, at vi bruger humor på kanalen og i vores liv. Det behøver ikke være kedeligt og trist at være handicappet, siger Ronja.

Freddy, der er spastisk lammet, har ikke noget sprog, men der kommer løbende et stort JA, når Ronja fortæller på begges vegne.

Hun begyndte hos Freddy som hjælper for godt et år siden. Filmene var hendes ide, og Freddy var straks med på den.

En af filmene handler om, hvordan de to klarer at få Freddy i bad. I en anden afprøver de to en fiks køre-løbestol. Vi er med i svømmehal og på ferie. De to laver sketches sammen i forskellige udklædninger, og det er helt tydeligt, at de har det rigtig sjovt undervejs.

- Vi har fået rigtig mange følgere, og vi får også mange spørgsmål, som vi tager op i filmene. Så kanalen er et sted, hvor vi kan afmystificere det at være handicappet, siger Ronja.

Freddy og Ronja prikker også hul på en række fordomme. Mange tror for eksempel, at Freddy ikke hører så godt, eller at hans hjerne ikke fungerer normalt.

Omkring 50 film er det blevet til, så efterhånden er emnerne ved at være udtømte. Fremover kommer der ikke en film om ugen, men når der er en god anledning. Som foreksempel julen.

Herunder kan du se en reportage med Spasser og Passer i de absolutte hovedroller.

 

Og følger du linket her https://www.youtube.com/user/Freddyhansen1 kommer du direkte til YouTube-kanalen med de mange sjove videoer.