Foto: Jette Morratz Christensen, SOSU Nord

Stor stigning: Flere varme hænder på vej til Nordjylland

På SOSU Nord bød man i dag velkommen til 450 nye elever. Det er en stigning på næsten 20 procent i forhold til sidste år.

Med flere ældre i fremtiden er behovet for varme hænder stort.

Det har knebet med at tiltrække unge til for eksempel uddannelsen som social- og sundhedsassistent, men på SOSU Nord har man netop budt velkommen til 450 nye elever.

Jeg er super glad for det her optag. Vi ved, at der er den her udfordring med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft, så det er dejligt, at vi er på rette vej.

Lene Kvist, direktør, SOSU Nord.

- Jeg er super glad for det her optag. Vi ved, at der er den her udfordring med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft, så det er dejligt, at vi er på rette vej, fortæller direktør for SOSU Nord, Lene Kvist, til TV2 Nord.

Langt størstedelen af de studerende, som starter i dag, har en drøm om at ende som social- og sundhedsassistent.

Først skal de igennem et grundforløb på 20 uger, og efterfølgende skal de på hovedforløbet, hvis de har fået en læreplads.

Tilgangen af de 450 elever er en stigning på 18 % sammenlignet med januar 2018.

Udover stigningen så kan Nordjylland også prale af, at det er den region, hvor frafaldet på grundforløbet til sosu-uddannelserne er lavest.

Læs også Har netop udvidet til det dobbelte: Nu er butikken lukket

- Der er selvfølgelig nogle, som finder ud af, at det ikke lige var det rette. Men vi har meget fokus på, at eleverne skal godt igennem, og det er nok årsagen til vores gunstige position, siger Lene Kvist.

Direktøren er dog ikke tilfreds endnu. Selvom arbejdet med at promovere uddannelserne inden for området tilsyneladende har båret frugt, så skal der stadig endnu flere ind på uddannelserne i fremtiden, hvis man skal kunne holde trit med samfundsudviklingen.

- I fremtiden skal vi have det her tal endnu højere op. Vi skal gerne ende på, at der er en tredjedel flere end i dag, som får en læreplads, slutter Lene Kvist.