LIGE NU:

Ulla Astman om stressede sygeplejersker: - Det er meget alvorligt

Formanden for Region Nordjylland erkender, at sygeplejerskerne har nået deres maksimale ydeevne, og at de ikke kan løbe hurtigere på sygehusene end nu.

Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland var mandag ude med kraftig kritik af arbejdsmiljøet for de nordjyske sygeplejerske. 

Formand Jytte Vester fortalte om, hvordan sygeplejerskerne frygter for patienternes liv, fordi de skal løbe hurtigere og hurtigere på sygehusene - noget, som i sidste ende kan føre til fatale fejl.

Ulla Astman, formand i Region Nordjylland, erkender, at der skal gøres noget ved problemerne.  

- Der er presset, og vi kan ikke blive ved med at skrue på tempoknappen. Vi har nået det maksimale og skal finde andre måder at lave økonomisk styring af de danske sygehuse, siger Ulla Astman til TV2 Nord. 

- Det er en meget alvorlig henvendelse, som jeg selvfølgelig tager meget seriøst. Vi skal selvfølgelig ikke skabe usikkerhed hos vores patienter, om det nu er sikkert at blive behandlet. 

quote Der er presset, og vi kan ikke blive ved med at skrue på tempoknappen

Ulla Astmand, formand, Region Nordjylland

- Derudover skal vores personale selvfølgelig på arbejde med den tid, der skal til for at behandle patienterne korrekt, så man ikke lige pludselig står i en situation, hvor man laver en fejl, som kan have store konsekvenser, siger Ulla Astman. 

En analyse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at der fra 2012 til 2015 er sket en signifikant stigning i stressniveauet hos danske sygeplejersker. 

i 2012 følte 29 procent sig stressede, mens det tal i 2015 var oppe på 35 procent. 

- Foreløbigt tager vores ledelse en dialog med Dansk Sygeplejeråd for at afdække de alvorlige eksempler, der er lagt frem dem. De skal selvfølgelig tages meget alvorligt. Vi skal sikre, at der er et godt arbejdsmiljø, siger Ulla Astman. 

- Vi vil også gerne høre nogle bud fra Danske Sygeplejeråd, fordi vi kan lige trylle flere midler frem. Vi er bundet af den økonomiaftale fra 2017, slutter hun.