ROADTRIP I EUROPA: 3. etape - Frankrig, Italien og Montenegro

De to nordjyder Magnus Sørensen og Kristian Rømer Elin er taget på roadtrip gennem cirka 30 europæiske lande. På vejen rundt i Europa vil de give deres bud på, hvordan man som ung nordjyde bedst oplever de forskellige lande. Her er tredje etape.

FRANKRIG - Seværdighedernes land

Sydeuropa blev udforsket på anden etape, men der er stadig mere at se. Syvende stop er Frankrig. Landet med flest udenlandske turister i hele verden er blandt andet kendt for sin gastronomi, Tour de France, romantik og berømte bygninger og museer. Men hvad har gjort størst indtryk på Magnus og Kristian?

ROADTRIP - Frankrig
Foto: Privatfoto

Det blev til fire travle dage i den franske hovedstad for de to nordjyder, som både besøgte Mona Lisa på Louvre, var oppe i Eiffeltårnet, på stadion og mødte Mickey Mouse. Selvom byens offentlige transport var lidt af en udfordring først, var den måske at foretrække.

ROADTRIP - Frankrig

Frankrig var nemlig fuld af betalingsveje, så turen rundt i landet til blandt andet Nantes og Reims var en bekostelig affære. Faktisk var det i Frankrig bilen, der voldte flest problemer, for på en rasteplads var der pludselig problemer med den, og det kostede mere end fem timer på værksted, hvor drengene lige måtte vente på siestaen blev færdig i 33 graders varme.

Vurdering af Frankrig

Landet vurderes fra et til seks point i kategorierne.

Landets venlighed: ❤️❤️

På trods af en virkelig flink vært i Paris var der ikke meget hjælp at hente. Også i Frankrig var der sproglige udfordringer, som gør selv almindelige ting svære.

Oplevelser: 🎯🎯🎯🎯🎯🎯

Man kan simpelthen give sig til alt - der er vand- og luftaktiviteter, seværdigheder og smuk natur. Paris er proppet med seværdigheder, så fire dage her gik let. 

Ung i Frankrig: 🤩🤩🤩🤩

Det er ikke så anderledes fra Danmark, men lønningerne kan slet ikke hamle op med mindstelønnen i Skandinavien

Øl-indeks

ROADTRIP - Frankrig
Foto: Privatfoto

Status

Lande: Drengene har besøgt syv lande ud af cirka 30.

Tid: De har rejst en måned og 12 dage ud af cirka fire måneder.

Penge: De har brugt 10.638 kroner på 11 nætter i Frankrig på mad, drikke, øl, hotel, diesel og oplevelser.

Tilsammen har de brugt 39.257 kroner på rejsen. Budgettet for turen er 200.000 kroner. 

ROADTRIP - Frankrig

ITALIEN - Spaghettiland

Inden turen gik ud af Frankrig blev det til et endagsstop i Monaco, som var ottende land i rækken. Niende stop på turen er Italien, som er kendt som opfinder af pasta, pizza, opera og ballet, og hvor man stadig kan se rester af Romerriget  Men hvad har gjort størst indtryk på Magnus og Kristian?

ROADTRIP - Italien
Foto: Privatfoto

Selvom Kristian og Magnus fik set alle de store seværdigheder i Rom, Det Skæve Tårn i Pisa og Pompeji, var det alligevel naturen, der gjorde det største indtryk. Blandt storslåede bygninger i Rom, var der også noget, der gjorde storbyen mindre attraktiv.

ROADTRIP - Italien

Tricktyvene var det største irritationsmoment, men noget helt andet, der også skuffede, var størrelsen på portionerne, når de var ude at spise. Der blev spist en hel del pasta i pastaens hjemland, for det krævede flere gange mere end én portion at mætte de to unge mænd. 

Vurdering af Italien

Landet vurderes fra et til seks point i kategorierne.

Landets venlighed: ❤️❤️❤️

Ligesom i Spanien, Portugal og Frankrig var engelskkundskaber ikke til meget hjælp. Rundt i landet mødte de både hjælpsomme og irriterende mennesker.

Oplevelser: 🎯🎯🎯🎯🎯🎯

Som i Frankrig følte drengene, at Italien havde alt at byde på: natur, fodbold, seværdigheder og aktiviteter. Især et bad i varme kilder var fantastisk.

Ung i Italien: 🤩🤩🤩🤩

Igen mindede det meget om Frankrig og dermed også Danmark - masser af muligheder, men sværere at få tingene til at hænge sammen med lav løn.

Inde i Italien ligger også hele to andre lande, som nu også kan krydses af på drengenes liste: Vatikanstaten og San Marino - verdens mindste og femtemindste land. Det blev altså tiende og ellevte stop. 

Øl-indeks

ROADTRIP - Italien

Status

Lande: Drengene har besøgt elleve lande ud af cirka 30.

Tid: De har rejst en måned og 22 dage ud af cirka fire måneder.

Penge: De har brugt 3114 kroner i Monaco, 438 kroner i San Marino og  13.247 kroner på 10 nætter i Spanien på mad, drikke, øl, hotel, diesel og oplevelser.

De har tilsammen brugt 56.056 kroner på rejsen. Budgettet for turen er 200.000 kroner.

ROADTRIP - Italien

MONTENEGRO - Bare natur og flinke mennesker

Tolvte stop på turen er Montenegro. De har nu ramt Balkan og en for mange danskere nok mindre kendt del af Europa. Så hvad har gjort størst indtryk på Magnus og Kristian?

ROADTRIP - Montenegro
Foto: Privatfoto

På grund af en fejlkøbt færgebillet havnede drengene ikke helt, hvor de havde regnet med, og de måtte derfor på en længere køretur gennem landet. Det var dog ikke så tosset, for det gav dem mulighed for at se noget smuk natur. Køreturen var dog lidt langsommere, end de har været vandt til.

ROADTRIP - Montenegro

Hver gang de er kørt ind i et land, har GPS'en oplyst fartgrænserne på forskellige typer vej. Da de kørte over grænsen til Montenegro viste GPS'en, at motorveje slet ikke findes i landet.

Vurdering af Montenegro

Landet vurderes fra et til seks point i kategorierne.

Landets venlighed: ❤️❤️❤️❤️❤️

Desværre trak en besværlig grænsekontrol landet ned, men ellers mødte de ikke andet end venlige mennesker.

Oplevelser: 🎯🎯

Der var ikke så meget at give sig til, men naturen var en oplevelse.

Ung i Montenegro: 🤩🤩🤩

Magnus og Kristian mødte en ung mand, Albert, som havde samme skolegang og drømme som dem. Det overraskede drengen, fordi de egentlig følte sig langt væk hjemmefra. Albert mente selv, at landet måtte være lavest rangeret, men det var ikke den oplevelse, drengene fik.

Øl-indeks

ROADTRIP - Montenegro
Foto: Privatfoto

Status

Lande: Drengene har besøgt 12 lande ud af cirka 30.

Tid: De har rejst en måned og 24 dage ud af cirka fire måneder.

Penge: De har brugt 268 kroner på én nat i Montenegro på mad, drikke, øl, hotel, diesel og oplevelser.

De har tilsammen brugt 56.324 kroner på rejsen. Budgettet for turen er 200.000 kroner. 

ROADTRIP - Italien

På turen rundt i Europa kører Magnus og Kristian gennem mange lande. Hvis du undrer dig over, at et specifikt land ikke er medtaget, kan de godt have passeret det, men planlagt at bruge længere tid i landet på hjemvejen.

Artiklen er udarbejdet af Laura Winther Møller.