LIGE NU:

Aalborg borgmester om rød løber og løbetøj: I dag er helt speciel

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), står klar ved den røde løber. Han er klar til at tage i mod Kronprinsen i et lidt andet sæt tøj end normalt.

Besøg fra de royale betyder som regel opknappede skjorter og slipseknuder fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen. I denne omgang står borgmesteren dog klar til at tage imod Kronprinsen ved den røde løber iført løbesko, startnummer og løbetights. 

- Dagen i dag adskiller sig jo en hel del, fordi det ikke er så stift, som det plejer. Så det tjener Kronprinsen alt muligt ære at fejre sin fødselsdag på sådan en folkelig måde, fortæller Thomas Kastrup-Larsen, da han står klar ved den røde løber. 

Thomas Kastrup-Larsen løber selv ud på ruten, når startskuddet lyder. Og han tror på, at Kronprinsens start i Aalborg gavner byen. 

- Det giver jo en helt masse opmærksomhed også internationalt, når Kronprinsen vælger at fejre sin fødselsdag på denne måde. Men det er ikke det, det handler om i dag. I dag handler det om at give Kronprinsen en god dag, så når han kigger tilbage på denne her fejring, så tænker han, sikke en god start jeg fik i Aalborg, fortæller Thomas Kastrup-Larsen. 

Royal Run bliver skudt i gang ved Utzon Center omkring klokken 09.00.