LIGE NU:

Bente Lauridsen vinker farvel til regionsrådet

Efter mere end 10 år i regionspolitik sadler SF’eren Bente Lauridsen om. Fremover vil hun beskæftige sig med kommunalpolitik i Thisted.

Den tidligere næstformand i Region Nordjylland, Bente Lauridsen (SF), er færdig med regionspolitiet efter næste valg.

Hun blev valgt første gang i 2005 og to gange har hun været partiets spidskandidat. Derudover var hun med til at opbygge Region Nordjylland – i en periode som regionens næstformand.

I sin tid i regionsrådet har hun bidraget til klimaregion, lægedækning og bevarelse af psykiatrisk sengeafsnit i Thisted. Hun har haft særlig fokus på samarbejdet mellem regionen og de nordjyske kommuner, og har med udgangspunktet i Thy arbejdet for samlingen af Mors-Thy og det ”gamle Nordjylland”.

Bente Lauridsen slipper dog ikke politikken. Til kommunalvalget i 2017 vil hun nemlig være at finde på SFs liste i Thisted. 

Hun har gennem de senere år arbejdet med samarbejdet i kommunerne, og hun har været en af de bærende kræfter for bevarelsen af sygehuset i Thisted. Et arbejde, hun vil tage med sig ind i kommunalbestyrelsen.

SF’s partiforening i Thy har valgt at indstille ingeniør Thorkil Olesen som områdets kandidat til regionsrådet efter Bente Lauridsen.