Foto: Adam Mørk

Vendsyssel Teater om genåbning: Vi kan ikke bruge det til så meget

I den politiske aftale om tredje genåbningsfase er teatrene med. Men der er stadig for mange restriktioner til, at de kan åbne for alvor.

I nat faldt aftalen om den tredje genåbningsfase på plads mellem Regeringen og de øvrige partier. Aftalen træder i kraft fra den 8. juni, og betyder blandt andet, at flere kulturelle tilbud må åbne igen.

Teatrene er blandt andet med på listen, men ifølge Lars Sennels, der er direktør på Vendsyssel Teater, så kan de ikke rigtig bruge åbningsfase tre til noget.

- Vi kan ikke bruge genåbningen af teatre til juni til så meget, men vi må jo vente og se, hvilke retningslinjer, der bliver. Vi har været lukket så længe, at vi først skal have gang i prøverne, og det betyder, at vi først kan være klar til august, fortæller han til TV2 Nord.

I aftalen løfter man lidt på forsamlingsforbuddet, så man må samles mellem 30 og 50 personer. Det er endnu ikke meldt ud hvordan og hvilke retningslinjer, der skal overholdes. Og blandt andet derfor er Lars Sennels ikke så optimistisk for en genåbning af teatret. Det er simpelthen for få gæster de må lukke ind.

Han ser kun ét lille lyspunkt i aftalen, som den foreligger nu.

- Vi kan genåbne Teatercaféen Hos Uffe fra den 18. maj. Så bliver der da mere liv i huset igen.