Serie Silles hus

28:04

Dette afsnit

Silles hus - Efterårssysler

19/11/2019

Der er altid noget at gøre i Silles hus, og nu skal haven gøres klar til vinter. Blade rives, plænen blir slået og Christina viser hvordan man beskærer. I køkkenet gør Fru Grøn rent på livet løs, og ved bålet tryller Sander Blohm med supper.

Der er altid noget at gøre i Silles hus, og nu skal haven gøres klar til vinter. Blade rives, plænen blir slået og Christina viser hvordan man beskærer. I køkkenet gør Fru Grøn rent på livet løs, og ved bålet tryller Naturkok Sander Blohm med supper. Vært: Sille Roulund. Opkrift: Lys hønsekødssuppe med perlespelt og vandkarse. Lys hønsefond: 1 stor høne ¼ l æblejuice ½ selleri 3 gulerødder 3 porre (kun toppen) 1 fennikel Stjerneanis, fennikelfrø, hel peber og salt. Hønen skæres i grove dele, og lægges i en gryde sammen med de rensede urter. Overhældes med koldt vand og æblejuicen så det kun lige er dækket. Suppen koges langsomt op, og der skummes omhyggeligt. Derefter tilsættes krydderierne. Der koges en times tid, til hønen er godt mør. Hæld suppen igennem en sigte og smag den til med salt. 1½ dl perlespelt 1 dl æblejuice ½ dl hønsefond Resten af det øverste af porrerne 3-4 blade grønkål 2 stykker kyllingebryst med skind 1 lys syrlig hvedeøl Vandkarse salt Perlespelten koges i en kasserolle med æblejuicen, hønsefonden og lidt salt efter kogetiden på pakken. På en pande i lidt olie steges kyllingebrysterne, med skindsiden nedad, til skindet er brunt og sprødt. Kyllingen vendes og steges færdig på den anden side. Tages af og dækkes med folie og et klæde, så den holder sig lun. Perlespelten ristes på panden, sammen med fint snittet porre og hakket grønkål. Rist gerne spelten godt til at starte med, så den bliver lidt sprød i overfladen. Blandingen lægges i en dyb tallerken og overhældes med den lune suppe, som er smagt til med hvedeøl og æblejuice. Der toppes med små fine stykker af kyllingebrystet og vandkarse.

Afsnit

Alle serier