Serie Silles hus

28:33

Dette afsnit

Silles hus - Vinterkrukker

26/11/2019

Krukkerne bliver pyntet med stauder, der kan klare sne og frost,, af gartner Christina Sørensen, som også fletter med frisk pil. Naturkokken Sander Blohm tryller ved bålet, og indretningsarkitekt Rikke kigger forbi og gir gode råd til indendørs lys..

Bagt selleri med brunkyllingefond og tørrede urter ala Naturkok Sander Blohm Først laves der en brun kyllingefond af kyllingeben. 1 skrog af en kylling 2 persillerødder 2 gulerødder 4 løg med skræl, groft skåret ud. ½ l mørk porter (uden lakridssmag). Laurbærblade, hel peber og et lille stykke tørret appelsinskal Skroget skæres i grove stykker og brunes i en støbejernesgryde. Det kan gøres over bål eller i en ovn. Benene tages op, og løgene brunes i fedtet fra kyllingen. Rodfrugterne skæres i tern og brunes med. Porteren hældes over og koges lidt ind. Det brunede skrog lægges tilbage i gryden, og der dækkes med kogende vand. Der skummes omhyggeligt inden krydderier puttes i gryden, med et stykke selleri top. Koges 1½ time og køles let inden den sigtes. Kan nu koges ind og smages til med salt og lidt æbleeddike, til suppen er mørk og kraftfuld. Skindet fra kyllingen 2 hele knoldselleri med top Tørrede trompetsvampe brændenælder 4 kg groft salt Selleriene lægges i en gryde, på et lag af salt. Saltet kan fugtes, så det klæber bedre, og lægges op så selleriene er dækket. Låget lægges på gryden, og selleriene bages i 3-4 timer med gløder under og over gryden. Imens tørres brændenælder og selleritoppen på gløderne på låget. Det gøres lige så langsomt, så de ikke brænder, men blot tørrer ind. Knus bladene ned i en skål, så de er klar ved servering. De tørrede trompetsvampe køres til grov støv i en multihakker. Kyllingeskindet skæres i tynde strimler 3-4 mm brede, og friteres på en pande til de er sprøde i lidt olie. Når selleriene er møre, brækkes saltskorpen og de tages ud, halveres med en kniv, og det bløde gennembagte og fortættede sellerikød, graves ud med en ske. Kødet fra en ½ selleri, lægges i en dyb tallerken. Der drysses med pulveriseret svampe, de tørre brændenælder og selleritop, og den varme suppe øses over, inden der drysses med kyllingeskindet.

Afsnit

Alle serier