Seneste nyt:

De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

De to største nordjyske festivaler, Skagen og Nibe, er i gang, og stemningen er i top, lyder det fra gæsterne.

”Livet er ikke det værste, man har, og om lidt er kaffen klar…” 

Benny Andersens klassiker lyder fra gruppen af venner, der er på Skagen Festival på camping. Margit Vinther og syv andre venner er på Skagen hvert år, og i år er ingen undtagelse.

- Fællesskabet er det vigtigste ved at være på Skagen Festival, det er bare fantastisk, siger Margit Vinther, der til daglig bor i Skelund.

Herunder kan du se indslag fra campingområdet på Skagen Festival:

Selvom vennegruppen tæller 8 personer, så nøjes gruppen med en enkelt campingvogn. Forteltet byder på fire sovepladser, og selve vognen byder også på fire pladser. Derudover er der drikkevarer nok i campingvognen.

- Slots og alle mulige andre øl. Så er der rødvin, og vi har også en morgenbitter, for vi har alle sammen ondt i ryggen eller benene eller knæene, siger Margit Vinther.

Se, hvad gæsterne i Skagen siger til festivalen:

Har glædet sig i flere år

Den gode stemning har ikke kun indfundet sig på campingpladsen tæt ved Skagen Festival. Nordjyllands største festival, Nibe Festival, er også i fuld gang i disse dage, og her er gæsterne i den grad kommet i feststemning:

- Det er en fest uden lige, og vi har glædet os. Vi har set frem til det i mange år, fordi der har været corona. Alle de gode numre kommer, og hold kæft, vi har glædet os, siger Niels Grøn Fjordbeck, der særligt glæder sig til at høre DJ Alligator.

- Det er helt vildt sjovt og rigtig rart at være her, fordi der er så mange øl, siger Michelle Nedergaard Pedersen og løfter sin øl til skål.

Se hvad festivalgæsterne synes om Nibe Festival: 

Nibe Festival begyndte onsdag og fortsætter indtil lørdag. Det er særligt fællesskabet og musikken, der bliver fremhævet af festivalgæsterne, når de skal fortælle, hvorfor de er på Nibe Festival:

- Det er det med, at vi er sammen med vores bedste venner, og vi hører alle mulige fede koncerter, siger Mille Munkholm.

- Det er en fornøjelse, der er masser af glade mennesker, det er rigtig fedt. Der er en masse alkohol og en masse søde piger, og der er god musik. Det er satme hyggeligt, siger Mikkel Manniche Rolighed.

quote Fællesskabet er det vigtigste ved at være på Skagen Festival, det er bare fantastisk,

Margit Vinther, festivalgæst, Skagen Festival

Samler flere generationer

Længere nordpå på Skagen Festival fortæller Margit Vinther, at hun og vennerne vender tilbage år efter år på grund af stemningen og fællesskabet blandt gæsterne. For Margit Vinther betyder det også meget, at festivalen kan samle folk på tværs af generationer:

- Det bedste af det hele er, at det er på tværs af aldre. I går aftes, da vi var til koncert, sad vi sammen med unge mennesker på 20-25 år, og det betyder heldigvis, at Skagen Festival er sikret mange år endnu. Det glæder os.

TV2 Nord sender live fra både Nibe Festival og Skagen Festival klokken 21.15. Det kan ses på TV2 Nord Salto samt tv2nord.dk og TV2 Nords Facebook.

Se galleri fra Skagen Festival herunder: