Serie Skibet skal sejle i nat

27:29

Dette afsnit

Skibet skal sejle i nat

12/09/2013

Den første danske Melodi Grand Prix-vinder ”Skibet skal sejle i nat” – fra 1957 – har lagt navn til en denne serie på TV2/Nord.


I programmet er vi om bord på træskibet "Valkyrien" i havnen i Hobro, hvor to modne herrer, journalisterne Per Jensen og Jørgen Koldbæk, gør klar til at sejle ud på de store have, eller i hvert fald Mariager Fjord.


Men skibsradioen driller, søkortet er væk og det blæser bekymrende op. Mener i hvert fald den ene af de to. De bliver også forstyrret af erindringer om en svunden tid - med disciplin i skolen, Richs i kaffen, cigaretter til konfirmationen, fodbold i gummistøvler og de første topløse piger på stranden. Og det får dem til at fortælle historier fra deres barndom og ungdom i 50’erne, 60’erne og fremefter – nord og syd for fjorden.


Per Jensen er født nord for fjorden, i Agersted, og er kendt fra flere andre serier på TV2/Nord. Han har en fortid på bl.a. Aalborg Stiftstidende, Danmarks Radio, Politiken og Fogtdals Forlag og har kendt Jørgen Koldbæk, der er født i Hobro, i mere end 40 år. Koldbæk har bl.a. arbejdet på Nordjylland Radio, Aalborg Stiftstidende, Danmarks Radio og Nordisk Film. Og var sammen med Erik Stephensen grundlægger af og direktør på Skandinavisk Film Kompagni. Koldbæk er i øvrigt også idémand bag et par andre TV2/Nord-serier: ”Off Road Nordjylland” og ”Hotellets Hemmelighed”


Missionen i Hobro Havn er klar. Men lykkes det at komme af sted?

Alle serier