LIGE NU:

Enhedslisten: Lad skifergassen blive i undergrunden

Per Clausen synes, at regeringen er pinlig og ubehagelig, fordi den ikke vil diskutere udvinding af skifergas.

Enhedslistens energi- og miljøordfører Per Clausen ærgrer sig over, at byrådet i Frederikshavn onsdag aften sagde ja til, at olieselskabet Total kan prøvebore efter skifergas i den lokale undergrund.

Han havde gerne set byrådet sende sagen tilbage til regeringen ved at stemme nej. For han mener, at den nuværende regering har siddet på hænderne, når det handler om at tage aktivt stilling til, om den ønsker udvinding af den omdiskuterede gasart.

- Den tidligere regering sagde ja til spørgsmålet. Den nuværende regering vakler og tøver og lader dermed i virkeligheden stå til. Vi risikerer, at der udvindes skifergas i både Frederikshavn og Nordsjælland. Jeg synes, at regeringen har svigtet i denne sag, siger Per Clausen.

Onsdag aften slog energi- og klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) fast, at det er byrådets "ansvar og ret" at tillade prøveboringen. Og at Total både har en efterforsknings- og produktionstilladelse.

Morten Helveg Petersen understreger, at man har sat yderligere tilladelser i bero, men det undrer Per Clausen, at Helveg ikke selv går ind og tager stilling i den aktuelle sag.

- Jeg synes, at det er en slap udtalelse og noget uansvarligt, at han fralægger sig ansvaret. Det er jo ikke kommunen, der har givet den overordnede tilladelse til, at man kunne starte undersøgelser med henblik på at udvinde skifer.

- Det er den tidligere regering, der har givet tilladelse til det her, og derfor er det regeringens ansvar, og ikke Frederikshavn Kommune. Jeg synes, at det er pinligt og ubehageligt, siger Per Clausen.

Han er generelt imod udvindingen af skifergas, da han synes, at udvindingen er for energitung. Når man forsøger at overholde stramme klimamålsætninger og lade olie-, gas- og kulreserver ligge i jorden til fremtidig brug, bør man lade skifergassen ligge, mener han.

- Jeg synes, at det er uforsvarligt, forkert og dumt, siger han.

FAKTA: Hvad er skifergas

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden