LIGE NU:

Enhedslisten støtter skifergas-protester

Enhedslisten er glad for at både de lokale og nu også Greenpeace protesterer mod de kommende prøveboringer efter skifergas ved Dybvad.

Mandag morgen gik Greenpeace i aktion ved bl.a. at besætte et af boretårnene. Godt, lyder det fra Enhedslisten.

- Regeringen kunne stoppe det. Folketinget kunne stoppe det. Kommunen kunne stoppe det. Alligevel fortsætter Total med at forberede udvindingen af skifergas ved Dybvad. Når politikerne svigter, er det godt at befolkningen og nu også Greenpeace protesterer, siger Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten.

Han begrunder støtten til aktivister med, at prøveboringerne ikke harmonerer med et ønske om at blive uafhængige af fossile brændstoffer.

- Udvinding af skifergas vil øge CO2 udledningen, forstærke opvarmningen af jordkloden, øge forureningen og truer vores drikkevand. Derfor støtter Enhedslisten de fredelige protester, som lokalbefolkningen og andre - herunder Greenepeace - gennemfører for at stoppe udvindingen af skifergas i Danmark, siger Per Clausen.

Enhedslisten vil fortsat kæmpe mod skifergasboringerne.

- Enhedslisten har flere gange både folketinget og i Frederikshavn byråd forsøget at få sat en stopper for udvindingen af skifergas ved Dybvad og vi vil sideløbende med vores deltagelse i de folkelige protester fortsætte dette arbejde, siger miljøordføreren.

Også Enhedslistens lokale partimedlemmer Peder Hvelplund og Louise Bilde Hvelplund bakker op om demostrationen i Dybvad.