LIGE NU:

Pia Olsen Dyhr: Folketinget snydt i skifersag - derfor må vi handle

Klimaminister Rasmus Helveg Petersen erkender, at Folketinget fik for få oplysninger, da de skulle godkende skifergasaftalen i Vendsyssel. Nu kræver SF-formand handling.

Pia Olsen Dyhr mener, at de nye oplysninger kræver handling, efter TV2 Nord tidligere i dag kunne afsløre, at klimaministeren videregav for få oplysninger til Folketinget, inden beslutningen om prøveboringer efter skifergas i Vendsyssel blev taget.

- Det er helt uacceptabelt, at blå blok i 2010 snød Folketinget og gav tilladelse til at bore efter skifergas i Danmark. Det gør det kun endnu mere nødvendigt, at vi råder bod på højrefløjens uansvarlige beslutning og får stoppet den skifergas, der er en trussel mod både vores natur og drikkevand, siger Pia Olsen Dyhr.

- Vi kan desværre ikke bare ophæve den aftale, som Venstre og co. snød Folketinget til at godkende. Men vi bør så hurtigt som muligt sikre ordentlige miljøkrav, så vi får stoppet skifergas i Danmark. Og gerne inden valget. For de borgerlige har åbenbart ingen problemer med at spille hasard med vores miljø, siger SF-formanden.