LIGE NU:

S-frederiks-havner går mod partiet i gassag

Den unge socialdemokrat Kim Birk Larsen står for underskriftindsamling, der går mod partiets både lokal- og landepolitiske linje.

Forud for aftenens byrådsmøde i Frederikshavn kommune, hvor der skal tages endelig stilling til, om det franske elselskab Total må fortage prøveboringer efter skifergas i Dybvad, har den unge socialdemokrat Kim Birk Larsen sat gang i en underskriftsindsamling, der går stik mod sit eget partis linje. Det skriver kanalfrederikshavn.dk.

Kim Birk Larsen er initiativtager til underskriftindsamlingen "Stop Skifergas i Frederikshavn Kommune," som 433 personer indtil videre har tilmeldt sig, og den bryder noget med partiets landspolitiske holdning i sagen.

- Hvis indvending af skifergas er miljømæssigt ansvarligt, kan det bidrage til at opretholde naturgasforsyningen mange år frem. Og ikke alene kan en nyfunden energikilde styrke forsyningssikkerheden. Den kan også være med til at skabe danske arbejdspladser, siger socialdemokraternes erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen ifølge kanalfrederikshavn.dk.