LIGE NU:

Bofællesskab i to generationer: Barnebarn flytter hjem til mormor

Meget utraditionelt er et 23-årigt barnebarn flyttet hjem til sin 92-årige mormor. Nu bor de sammen i det, de kalder ”Mathilde-kollektivet”.

Det er ikke mange børnebørn, der vælger at flytte sammen med deres bedsteforældre, men da 23-årige Sofie Mathilde Bach Andersen, der læser til lærer i Hjørring, manglede et sted at bo, flyttede hun sammen med sin 92-årige mormor i hendes hus på villavejen i Hjørring.

- Da jeg var yngre, der passede mormor mig, og gav mig en masse kærlighed og omsorg, når jeg havde brug for det. Nu er det mormor, der har brug for det, siger Sofie Mathilde.

quote Da jeg var yngre, der passede mormor mig, og gav mig en masse kærlighed og omsorg, når jeg havde brug for det. Nu er det mormor,  der har brug for det.

 Sofie Mathilde Bach Andersen, barnebarn

Den 92-årige mormor var faktisk kommet på plejehjem.

- Jeg var på plejehjemmet fem dage, og det var jeg ked af. Det var ikke plejehjemmet, der var noget galt med - det var mig. Og så spurgte jeg om, jeg måtte komme hjem. Og selvfølgelig måtte jeg da det, fortæller Valborg Mathilde Kirstine Bach.

Sofie Mathilde giver mormor medicin hver morgen, måler blodsukker og hjælper med indsprøjtninger, da Valborg Mathilde har diabetes 2.

Nødt til at leve i nuet

quote Jeg var på plejehjemmet fem dage, og det var jeg ked af. Det var ikke plejehjemmet, der var noget galt med - det var mig. Og så spurgte jeg om, jeg måtte komme hjem.

Valborg Mathilde Kirstine Bach, mormor

TV2 Nord stiftede bekendtskab med dem, da de sammen havde sat sig for at løbe Royal Run med kronprinsen i Aalborg. De slår sig også løs på de sociale medier, som når mormor skal smage sushi. Men ellers synger de rigtigt meget og laver rigtig god mad.

- Jeg lærer at sætte pris på livet, for jeg ved ikke, om jeg har hende i morgen eller om en uge. Og jeg ved, at det er meget makabert at sige, men det ved jeg jo ikke. Har vi lyst til en is, vil vi til stranden eller har vi lyst til stegt flæsk, så bliver vi bare nødt til at gøre det, for vi ved ikke, om vi er her i morgen, siger Sofie Mathilde.

Og så hedder de begge to Mathilde, så derfor har de døbt deres lidt utraditionelle boform for ”Mathilde-kollektivet”.

- Alle mine veninder og venner omkring mig, de ved godt, at der også er mormor. Hun er bare en del af pakken. Nogle gange siger jeg jo, at det kan jeg ikke, fordi mormor ikke har det så godt. Så kan det være, at de kommer hjem til mig eller vi aftaler en anden dag, siger Sofie Mathilde.

Du kan se hele historien om ”Mathilde-kollektivet” i vores digitale serie ”Små Store Historie”, hvor Tor Løkken tager ud og finder de fantastiske historier og fantastiske mennesker, som findes overalt i Nordjylland.

Her kan du se andre Små, Store Historier.

 

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden