LIGE NU:

Ny forening for smertepatienter: - Det kan måske få tingene til at lysne

Foreningen af Kroniske Smertepatienter åbner en ny afdeling i Aalborg, hvor smertepatienter kan møde ligesindede og udveksle erfaringer.

Et nyt tilbud til personer med kroniske smerter så torsdag dagens lys i Aalborg. Her åbnede Foreningen af Kroniske Smertepatienter en lokalafdeling i kulturhuset Trekanten i Aalborg Øst.

quote Vi behøver heller ikke sige så meget, fordi vi ved det godt. Fordi vedkommende ved siden af har det lige sådan.

Lise Lotte Pedersen, initiativtager.

Én af de besøgende ved åbningen af den nye forening i Aalborg var Ole Larsen fra Ellidshøj. Han har kæmpet med kroniske smerter de sidste 20 år.

- Det er sådan nogle brændende smerter, der sidder i hele kroppen. Men de er værst her fra knæet og så op i venstre side, fortæller Ole Larsen.

Nyt tilbud til nordjyske smertepatienter.

Kæmper med samme vilkår

TV2 Nord har tidligere haft fokus på nordjyske smertepatienter og de daglige udfordringer, som de ofte står med. Behandlingstilbuddene til smertepatienter er ofte mangelfulde, og udredningstiderne er lange. Derfor er et mødested for ligesindede ideelt, mener initiativtager til den nye Aalborg-afdeling, Lise Lotte Pedersen.

- Vi kan være der for hinanden, og vi kan lytte til hinanden. For det mangler vi også nogle gange. For vi bliver anderledes nogle gange i det offentlig rum, fordi vi kan måske ikke sidde på de stole, der er. Der er måske for koldt. Vi er trætte. Man føler sig hurtigt udenfor.

- Der er ikke de der spørgsmål. Vi behøver heller ikke sige så meget, fordi vi ved det godt. Fordi vedkommende ved siden af har det lige sådan, forklarer Lise Lotte Pedersen, initiativtager og kontaktperson ved Foreningen af Kroniske Smertepatienter i Aalborg.

Kan gøre hverdagen lettere

Trods utallige lægebesøg har Ole Larsen fra Ellidshøj aldrig fået stillet en diagnose. Det har han opgivet. Men et månedligt møde med ligesindede kan måske være med til at gøre hverdagen med kroniske smerter lettere.

- Det er jo som det er. Det forsvinder jo ikke ved, at jeg kommer herind. Men det lysner måske lidt ved, at vi snakker med nogen, der har det på samme måde, lyder det fra Ole Larsen.

Medlemmerne af den nye Aalborg-afdeling vil indtil videre mødes hver tredje torsdag i måneden fra klokken 10-12.30 i deres nye mødelokale i Trekanten Bibliotek og Kulturhus, og man håber på at se mange nye ansigter de kommende torsdage.