LIGE NU:

Reaktioner fra de nordjyske borgmestre til udflytningen af statslige arbejdspladser

Der er tilfredshed at spore hos de nordjyske borgmestre over, at knap 400 statslige arbejdspladser flyttes fra hovedstaden til Nordjylland.

De fleste borgmestre kunne nok godt have tænkt sig endnu flere af de statslige arbejdspladser, der nu skal flyttes udenfor hovedstaden. Men der er alligevel en smule tilfredshed at spore. 

Her er nogle umiddelbare kommentarer fra nordjyske borgmestre - flere følger. 

Birgit S. Hansen. 
Birgit S. Hansen. 

Frederikshavn Kommune - 41 nye arbejdspladser:

- Jeg er ikke jublende lykkelig. Det ville jeg nok være, hvis vi talte en størrelsesorden omkring 250 nye arbejdspladser, men vi er tilfredse for denne omgang - hver eneste arbejdsplads tæller, siger borgmester Birgit Stenbak Hansen (Socialdemokratiet). 

Hun maner dog til besindelse og vil ikke juble endnu.

- Vi skal jo lige se det nye forsvarsforlig først. Jeg håber ikke, man giver med den ene hånd og så pelser andre statslige arbejdspladser i den forbindelse, siger Birgit S. Hansne. Vil også lige sige, at vi venter på forsvarsforlig – håber så ikke, at man så pelser andre statslige arbejdspladser i den forbindelse. 

Per Bach Lauersen
Per Bach Lauersen
Foto: Anders Ekström

Vesthimmerlands Kommune - 24 nye arbejdspladser: 

- Det er en meget glædelig nyhed, at vi bliver tilgodeset med statslige arbejdspladser i Vesthimmerlands Kommune, siger borgmester Per Bach Laursen (Venstre) og fortsætter:

- Vi har siden regeringens mål om udflytning af statslige arbejdspladser gjort opmærksom på Vesthimmerlands Kommune og ikke mindst kæmpet for at få del i dem. Så vi glæder os til at byde Miljømærkesekretariatet og deres medarbejdere velkommen til Vesthimmerland og Løgstør.

Vesthimmerlands Kommune vil i samme ombæring nedsætte en arbejdsgruppe for at lette overgangen og etableringen af de nye statslige arbejdspladser – ligesom vi med glæde viser Vesthimmerlands Kommune frem for de nye medarbejdere. 

Arne Boelt. 
Arne Boelt. 
Foto: Johnni Isaksen (Arkivfoto)

Hjørring Kommune - 112 nye arbejdspladser: 

- Vi er bestemt meget glade. Jeg havde faktisk ikke regnet med, at vi kom i betragtning, for vi fik en pæn portion i sidste omgang. Men det giver god mening, det de gør. Så det er vi svært tilfredse med, siger borgmester Arne Boelt (Socialdemokratiet). 

Mogens Gade. 
Mogens Gade. 
Foto: TV2/Nord

Jammerbugt Kommune - 11 nye arbejdspladser: 

- 11 er da en start, og det er selvfølgelig flere end ingen - men jeg synes, vi skulle have haft nogle flere. Jeg synes ikke antallet følger trop med den fordelingspolitik, der tidligere har været annonceret, siger borgmester Mogens Gade. 

- Vi kan bidrage med mange ting heroppe - målrettet nogle forskellige styrelser - så overordnet er jeg ikke tilfreds med, at Nordjylland kun ender med at 400 af de knap 4.000 jobs, uddyber han. 

Thomas Kastrup-Larsen. 
Thomas Kastrup-Larsen. 
Foto: Jesper Lange

Aalborg Kommune - 156 nye arbejdspladser: 

- På en dag som i dag skal vi ikke hænge os i, om Nordjylland får 100 arbejdspladser mere eller mindre. Samlet set er det en fornuftigt plan at udflytte arbejdspladser fra København, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

Han har ikke armene over hovedet, men omvendt hænger han heller ikke med skuffen. 

- Sidste gang fik vi mange, og jeg kunne da godt have ønsket mig endnu flere end de 156. Men overordnet set er der et godt perspektiv i, at man fordeler arbejdspladserne ud over hele Nordjylland. 

Leon Sebbelin. 
Leon Sebbelin. 

Rebild Kommune - 0 nye arbejdspladser: 

- Ved sidste udflytningsrunde mistede vi 10 arbejdspladser, så at vi hverken får nogle nye eller mister nogen arbejdspladser - det kan man med de positive briller på sige, at det er et fremskridt, siger borgmester Leon Sebbelin. 

- Overordnet synes jeg dog, at Nordjylland bliver underfordelt. Og jeg er da ærgerlig over, at vi ikke fik nogen i Rebild. Men der kommer nye arbejdspladser i både Hobro og Aalborg, og så bliver det jo bare vores opgave at sørge for, at de så vælger at bosætte sig i Rebild, lyder det fra en optimistisk borgmester i Rebild. 

Ulla Vestergaard.
Ulla Vestergaard.
Foto: Stefan Kjærgaard

Thisted Kommune - 51 arbejdspladser:

- Jeg kan kun hilse det velkomment, at vi har fået arbejdspladser i forbindelse med udflytningen af Skat. Men jeg er stadig ikke blevet helt klar over, om det reelt er 51 arbejdspladser, eller om vi kommer til at miste nogle arbejdspladser samtidig.

- Jeg tænker jo ikke, at det er for mange arbejdspladser, Nordjylland har fået. Men det, der undrer mig mest ved denne her aftale, er, at man gerne vil gøre det lettere for unge mennesker at tage en videregående uddannelse lokalt, men ikke tænker på at placere pladser nord for Hobro. Det er ærgerligt og forunderligt, synes jeg.

OPDATERES