LIGE NU:

DMI om stormen: Nordjylland og Nordvestjylland står for tur

Stormen Knud ændrer kurs, inden den går i land i Nordjylland.

Nordjyderne står op til en blæsende dag fredag. Det er særligt ud på eftermiddagen, at nordjyske kystområder bliver ramt af stormen Knud.

DMI varsler, at områderne Vendsyssel, Jammerbugt, Thisted og Lemvig bliver ramt af stormvejr med vindstød af orkanstyrke.

- I løbet af formiddagen tiltager vinden. Midt på eftermiddag topper det og så frem til først på aftenen. Det vil ramme Nordjylland og Nordvestjylland, og være kraftigst langs kysterne, lyder det fra Anja Budholdt, der er vagthavende hos DMI.

Vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er lige ledes stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik og færger aflyses.

Lavtrykket har ændret sig siden i går, og det betyder at den sydlige del af vestkysten går fri for stormen Knud.

- Det ser ud til, at lavtrykket tager en anden bane end antaget i går. Det er lidt længere væk, så de kraftigste vinde er trukket længere væk fra Danmark, siger Anja Budholdt.

I den vestlige del af Limfjorden er der risiko for forhøjet vandstand.

- Langs kysterne forventer vi en stærk storm med 32 meter pr sekund eller orkan med 33 meter pr sekund, siger Anja Budholdt.

Resten af landet vil også få en blæsende dag. Men der er ingen varsler, og ifølge DMI bliver det en her en dag med jævn til hård vind og kraftige vindstød.

Sådan så DMI's kort ud klokken 07.00.
Sådan så DMI's kort ud klokken 07.00.
Foto: Screendump fra dmi.dk

INDDELINGEN AF VINDSTYRKER I DANMARK