LIGE NU:

Limfjordsbroen spærres af: 2.500 kilo krudt skal monteres

Klokken 23:15 siger det 'bang' i adskillige minutter. Fyrværkerimester Krudt-Gunnar og holdet skal bare lige have monteret fyrværkeriet.

Det var et af de helt store tilløbsstykker til Tall Ships Races i 2015, men i år bliver det endnu vildere, lover fyrværkerimesteren Gunnar Børge Knudsen. Monteringen af den enorme fyrværkeriopsætning er i fuld gang på Limfjordsbroen. 

Krudt-Gunnar og hans hold arbejder hele dagen på at  gøre det store fyrværkerishow klar til fredag aften.
Krudt-Gunnar og hans hold arbejder hele dagen på at  gøre det store fyrværkerishow klar til fredag aften.
Foto: Mogens Jørgensen

- Vi har lavet et 'plug and play'-fyrværkeri. Det betyder, at vi har lavet så mange forberedelser hjemmefra som muligt, så vi faktisk bare skal samle det her på broen, forklarer fyrværkerimester Gunnar Børge Knudsen.

Showet bliver det største musikstyrede fyrværkerishow i Danmark.

- Vi er 20 mand i gang med at montere og sætte op, siger han. 

Er der noget, der kan gå galt i aften?

- Selvfølgelig. Det er fyrværkeri. Det kan altid gå galt, uanset hvor meget vi sikrer os, svarer Krudt-Gunnar. 

Video: Holdet er i gang med at montere 2.500 kilo krudt. 

- Folk vil stå måbende

Hele showet varer 19 minutter og kan opleves direkte på tv2nord.dk, på TV2 Nords Facebookside eller på TV2 Nord SALTO. 

- Det sidste halvandet minut vil folk stå måbende. Det bliver højdepunktet, siger han. 

Selvom Højen & Magic Fyrværkeri ApS​ har rejst rundt i hele Verden for at lave fyrværkerishows, bliver showet i Aalborg holdets største til dato. 

 - Det bliver sort af mennesker herinde til fyrværkeriet, siger Søren Thorst, eventchef i Aalborg Event. 

Fyrværkerishowet kan opleves direkte på tv2nord.dk, TV2 Nords Facebookside eller på TV2 Nord SALTO fredag fra klokken 23:15.

Se festfyrværkeriet fra 2015

Trafik og afspærringer

Limfjordsbroen vil være helt lukket fredag den 5. juli 2019 kl. 18.00-01.00. Allerede fra middagstid vil der dog være delvist spærret.

- Lukningen skyldes sikkerhedsafstand til fyrværkeriet. Vi lukker gradvist ned for trafikken over broen, således at den østlige vejbane, fortov og cykelsti spærres fra klokken 12.00. Fra klokken 18.00 vil broen være helt lukket, og så åbner vi gradvist op for trafikken igen fra kl. 01.00, forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Cyklister og gående kan under lukningen benytte Kulturbroen, mens bilister henvises til Limfjordstunnellen. Politiet forventer, at der fra kl. 02.00 lørdag den 6. juli igen er åbent for al trafik over Limfjordsbroen. 

Fra 2015.
Fra 2015.
Foto: Højen & Magic Fyrværkeri ApS

- Dem, som kommer langvejs fra, kan tage bilen til fyrværkeri, men bor man i Aalborg-området, skal man hoppe på cyklen eller bussen, lyder opfordringen fra Henrik Jess Jensen, formand for havne, transport og teknikgruppen, Aalborg Event. 

Der oprettes 200-300 parkeringspladser på Stigsborg Brygge for gæsterne, der kommer nordfra.

I tidsrummet kl. 22.45 til kl. 23.45 vil kulturbroen være lukket for passage fra såvel Aalborg- som Nørresundby-siden. Umiddelbart efter at fyrværkeriet er overstået fredag aften, vil der igen blive åbnet, for at fodgængere og cyklister kan benytte broen.