Foto: Tino Pedersen

Vejret giver fortsat problemer: Gæsterne bliver væk

Tall Ships Races 2019 har ikke har haft nogen nem start. Vejret fortsætter med at skabe problemer for begivenheden.

Flere skibe har meldt afbud, og to er stadig undervejs.

Vejrguderne har indtil nu ikke været med arrangørerne og gæsterne under Tall Ships Races 2019.

- Det er jo sådan, det er, når man laver arrangementer udendørs. Vi kan ikke gøre noget ved det, siger eventchef i Aalborg Event, Søren Thorst.

De to klasse A-skibe Pogoria (PL) og Alexander Von Humboldt II (D) er så forsinkede, at de først lægger til kaj henholdvis klokken 19:00 og klokken 02:00 i nat.

- Når det blæser herinde i havnen, så blæser det rigtig meget derude, siger Søren Thorst.

00:16

Video: Regn og blæst gør at gæsterne bliver indendøre.  Foto: Video: Tino Pedersen

Luk video

Gæsterne bliver også væk

Det er ikke kun skibe, der melder afbud. 

Med et estimeret besøgstal på 750.000, er der lang vej i mål med de kun cirka 80.000, der ifølge Søren Thorst, var ude at opleve de mange koncerter og skibe på førstedagen, onsdag.

- Der er ingen tvivl om, at vejret har påvirket tilskuertallet. Folk er ikke hernede så lang tid, når det så koldt. De går hurtigere hjem igen, forklarer eventchef i Aalborg Event, Søren Thorst.

Meteorologerne lover bedre udsigter de sidste dage af Tall Ships Races 2019.

- Vi håber på at trække flere gæster herned fredag og lørdag. Der har været propfyldt de andre år, og fredag bliver vejret godt, og der er fyrværkerishow, siger eventchef i Aalborg Event, Søren Thorst.

Læs også F-16: Dannebrog flyver over Aalborg

  Foto: Tino Pedersen

Fyrværkerishow er ikke i fare

På trods af vejret skal man som gæst ikke frygte for en aflysning af et af de helt store tilløbstykker, fyrværkerishowet.

- Der er ingen regler for, hvornår det blæser for meget til at afvikle et fyrværkerishow. Det er en individuel vurdering, forklarer fyrværkeri-mester Gunnar Børge Knudsen.

16:58

Se festfyrværkeriet fra 2015

Luk video

Fyrværkerishowet kan opleves direkte på TV2nord.dk, TV2 Nords Facebookside eller på TV2 Nord SALTO fredag fra klokken 23:15.