Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Sigtet for terror: 26-årig fra Aalborg er varetægtsfængslet

En terrorsigtet 26-årig mand fra Aalborg er varetægtsfængslet i 23 dage gældende fra den 6. april.

Den 26-årige mand, der er mistænkt for terror og blev anholdt i Aalborg den 3. april, er varetægtsfængslet indtil den 29. april.

Det oplyser Københavns Politi til TV2 Nord.

Manden blev første gang anholdt den 11. december 2019, da politiet igangsatte en storstilet aktion i hele landet. Her blev 22 personer anholdt i forbindelse med mistanke om terror, og flere blev varetægtsfængslet. Den 26-årige fra Aalborg blev dog løsladt i grundlovsforhøret.

Siden har Københavns Politi efterforsket sagen og anholdte altså endnu en gang den 26-årige den 3. april i år.

Brian Belling er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi. Han sagde på dagen ved anholdelsen den 3. april:

- Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi.

Læs også Anholdt i Aalborg: Mand sigtet for at ville købe våben og ammunition til aktion

Den 26-årige er således nu sigtet i begge sager. I sagen med anholdelse den 11. december er han sigtet for anskaffelse af våben, og i sagen med anholdelse den 3. april er han sigtet for fremstilling af sprængstoffer.

Den 26-åriger er en af i alt fem personer, som sidder varetægtsfængslet i de to forbundne terrorsager. Alle fem nægter sig skyldige.