Seneste nyt:

Arbejdsnedlæggelse hos Tican i Thisted - 350 er gået hjem

350 slagteriarbejdere i Thisted har nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med en aflønningsmodel, der er indført på Ticans afdeling i Brørup. I alt 700 medarbejdere fra Tican har nedlagt arbejdet.

Slagterimedarbejderne hos Tican i Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Ved en afstemning tirsdag morgen stemte 350 medarbejdere for at nedlægge arbejdet, mens 5 personer stemte for ikke at gøre det.

quote Nogen får højere løn end andre i afdelingen. Vi mener ikke, at det er rigtigt fortolket. En afdeling skal have ens løn

Peter Uno Andersen, fællestillidsmand, Tican

Det er utilfredshed med en aflønningsmodel, efter nogle afdelinger er blevet lagt sammen, der har ført til arbejdsnedlæggelsen.

- Det er en sag, der har kørt i lang tid. Vi har fået lagt nogle linjer sammen. I vores overenskomst er der forskellige aflønningsmodeller for dem, der arbejder i opskæringen. Men her er flere afdelinger blevet lagt sammen. Så nogen får højere løn end andre i afdelingen. Vi mener ikke, at det er rigtigt fortolket. En afdeling skal have ens løn, siger fællestillidsmand på Tican Peter Uno Andersen.

Anderledes lyder det fra den administrerende direktør hos Tican.

- Jeg synes, det er beklageligt, at vi har en overenskomst, der ikke tager højde for den teknologiske udvikling. Den teknologiske udvikling har overhalet os. Når de afdelinger bliver lagt sammen, så har vi ønsket at fastholde to forskellige aflønninger for to forskellige funktioner, siger direktør Ove Thejls fra Tican.

quote Jeg synes, det er beklageligt, at vi har en overenskomst, der ikke tager højde for den teknologiske udvikling. Den teknologiske udvikling har overhalet os.

Ove Thejls, administrerende direktør, Tican

I alt er 700 medarbejdere gået hjem

Medarbejderne på Ticans afdeling i Brørup i Sydjylland har nedlagt arbejdet. Og det er som reaktion herpå, at Thisted-medarbejderne også er gået hjem. I alt er der tale om 700 medarbejdere, der har nedlagt arbejdet.

Det er på slagteriet i Brørup, at afdelingerne er blevet lagt sammen.

- Hele virksomheden er gået hjem. Man frygter, at det her kan gribe om sig på andre afdelinger. Så vi har nedlagt arbejde i sympati. Det er en uheldig situation. Vi mener, at Dansk Industri og NNF burde have fået det her på plads med Danish Crown og Ticans ledelse, siger Peter Uno Andersen, der lokalt har forsøgt at få en aftale igennem på området.

- Når man slår to afdelinger sammen, så kan man ikke aflønne på to forskellige niveauer, siger fællestillidsmanden.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig. Det er uvist, om medarbejderne går tilbage i arbejde onsdag.

- Vi har aftalt, at vi mødes i morgen klokken 6.00 onsdag i vores kantine. Og så afventer vi, hvordan situationen udarter sig, siger Peter Uno Andersen.

- Vi har bedt vores organisationer om at sætte sig sammen og udtænke en løsning. Det ved jeg, at de arbejder på. Jeg håber, vi har en løsning, der kan præsenteres i morgen for medarbejderne, siger direktør Ove Thejls.

211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

musikbryggeriet afsnit 1

play De vil skabe et musikmiljø i Nordjylland: - Ellers flytter hele lortet til København

211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

Til forsiden

Til forsiden