På få dage skal der opbygges en teltlejr på Beredskabsstyrelsens område i Thisted. Foto: Beredskabsstyrelsen

Beredskabschef: Vi får travlt

Beredskabschefen i Thisted vidste intet om, at han fra næste uge skalhuse omkring 300 flygtninge, før statsministeren gik på skærmen.

Nyheden om at Beredskabsstyrelsen i Thisted allerede fra næste uge skal være klar til at huse flere hundrede asylansøgere faldt som en bombe på chefens bord, da statsministeren, justitsministeren og integrationsministeren tonede frem på skærmen og udbasunerede regeringens stramninger på asyl- og flygtningeområdet.

- Vi hørte først om det på samme tid som jer. Så I må forstå, at vi er lidt pressede, siger afdelingschef for Beredskabsstyrelsen i Thisted, Lennart Kvist Sørensen, mens Lars Løkke Rasmussen på skærmen tager imod spørgsmål fra journalisterne på Christiansborg.

I løbet af weekenden skal hans medarbejdere i første omgang i færd med at klargøre et asylcenter i et gymnastiksal og en indkvarteringsfløj.

Det skal give plads til 160-165 personer. Og det bliver Udlændingestyrelsen, som kommer til at stå for driften.

- Dernæst går vi i gang med at etablere den omtalte teltlejr, som er omtalt i medierne, forklarer han.

Det bliver dog ikke helt almindelige telt, som man ser det fra flygtningelejrene i konfliktområderne.

- Vores telte er oppustelige, så man opnår en isolerende effekt. Det er samme telte, vores folk bruger, når de er udsendte i konflliktområder, forklarer Lennart Kvist Sørensen.

Der bliver plads til omkring 100 personer i teltene, men beredskabschefen har endnu ikke præcist overblik over, hvor mange telte han får stillet til rådighed fra andre steder i landet.

- Det er en sådan opgave, vi er sat i verden for at udføre, så jeg er bare glad for at kunne hjælpe, siger han.