LIGE NU:

Cold Hawaii suger unge læger til sygehus i Thisted

Sygehus overvejer at leje lægeboliger i Klitmøller, men lige nu er det slet ikke nødvendigt, for de unge, surfglade lægestuderende strømmer til.

Når hverdagen på universiteterne er slut for de unge lægestuderende, og timerne i auditoriet skal skiftes ud med praktisk videreuddannelse på et sygehus, kæmper landets hospitaler om de dygtigste studerende.

Det gælder altså om for sygehusene og praktikstederne at gøre sig attraktive for de bedste studerende - og tidligere skulle man på sygehuset i Thisted også kæmpe for overhovedet at tiltrække nok studerende til at fylde uddannelsespladserne på den et-årige KBU (Klinisk Basis Uddannelse).

Det problem har man ikke længere i Thisted.

- Langtfra. Det har kun taget ganske få dage, så var de otte pladser med uddannelsesstart næste forår besat, og filialen i Thisted var dermed en af de første i landet, der måtte lukke for flere ansøgere, fortæller Jens Juul, der er uddannelsesansvarlig overlæge på Aalborg Universitetshospital i Thisted.

På sygehuset tilskriver man den store søgning, at afdelingen har et godt uddannelsesmiljø, hvor ingen læger – hverken yngre eller senior læger - er i tvivl om, at uddannelse prioriteres ikke blot på papiret, men også reelt i den daglige kliniske hverdag. 

Men ude blandt lægerne har en anden faktor også en stor betydning, mener den ledende overlæge på sygehuset. 

- Cold Hawaii betyder rigtigt meget i det her, det kommer vi ikke udenom. Mange af vores studerende læger er også aktive surfere, der nyder at kaste sig på vandet i deres fritid, siger ledende overlæge Jan Falborg Fallingborg.

Overvejer at leje boliger i Klitmøller

Det danske surferparadis i Klitmøller trækker hvert år titusinder af surfere til fra hele verden, og en stor del af de lægestuderende er blandt tilhængerne. 

- De lægestuderende er faktisk så vilde med Klitmøller, at flere har spurgt, om ikke sygehuset kunne leje nogle lægeboliger i Klitmøller i stedet for i Thisted. Det er helt klart noget, vi overvejer, men lige nu er det ikke nødvendigt for at tiltrække nye, dygtige studerende - men det er et rart trumfkort at have i ærmet, siger Jan Falborg Fallingborg. 

Foruden et surferparadis i baghaven mener den ledende overlæge dog også, at der er faglige begrundelser for at vælge en Klinisk Basis Uddannelse på sygehuset i Thisted. 

- Det er jo dejligt, at de KBU-studerende kan kombinere deres hobby med studietid. På sygehuset tillægger vi det gode uddannelsesmiljø den største værdi, og så får de studerende også ultralyds- og operationskursus med i uddannelsen som en del af opholdet. Det får de ikke andre steder, siger Jan Falborg Fallingborg. 

Sygehuset i Thisted har otte pladser til studerende. Antallet bestemmes centralt, og der umiddelbart ikke meldinger om, at der skal flere lægestuderende i uddannelse i Thisted, selvom det er blevet et af landets mest populære steder at tage KBU-uddannelsen. 

Cold Hawaii har også gjort HF-uddannelsen i Thisted populær - blandt andet fordi, undervisningen kan udskydes eller flyttes rundt, hvis vinden og/eller bølgerne gør det mere interessant at surfe. 

Fysisk aktivitet og et tæt fællesskab får rekord mange studerende på HF Cold Hawaii - den særlige surflinje på Thy Mors HF og VUC - til at gennemføre den toårige uddannelse -- og de gør det med højere karaktergennemsnit end på landsplan.
20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden