01:51

Trods stort overskud i Coloplast, lukker virksomheden deres fabrik i Thisted. Over 160 medarbejdere mister jeres job.

De mange fyringer gav fællestillidsmanden en mavepumper. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix

1 af 2

Fællestillidsmand: Fyringer rammer som en mavepumper

Coloplast nedlægger fabrikken i Thisted, og det kommer til at koste 167 medarbejdere jobbet. - Fyringerne rammer os hårdt, siger fællestillidsmand.

Det kom som et chok for medarbejderne i Thisted, at Coloplast har besluttet, at fabrikken skal lukkes. 

- Det er en yderst trist dag, og der er mange familier, som nu står i en usikker situation. Fyringerne rammer os hårdt, siger fællestillidsmand Torben Rasmussen, som i dag fik nyheden serveret på hovedkvarteret i Humlebæk. 

Læs også Coloplast-direktør: Et logisk skridt at lukke fabrikken i Thisted

Den gennemsnitlige anciennitet på Coloplast i Thisted er 18,5 år, og det undrer tillidsmanden, at Coloplast ikke længere drage nytte af de mange kernekompetencer, som er til stede i medarbejderstaben. 

- Der er ingen andre medico-selskaber i nærheden, så nu går der et stort arbejde i gang med at få videreuddannet og opgraderet medarbejderne, siger Torben Rasmussen til TV MIDTVEST.

Coloplast valgte at offentliggøre lukningen af fabrikken i Thisted i forbindelse med offentliggørelsen af firmaets årsrapport, der fortæller, at overskuddet blev omkring fem milliarder kroner. 

Den administrerende direktør i Coloplast, Lars Rasmussen, beskriver lukningen som 'et logisk skridt'.

- Det er ikke, fordi Thisted-medarbejderne gør det dårligt, men det er simpelthen et udtryk for, at vi kan få løst den opgave billigere andre steder. Derfor tager vi konsekvensen af det, sagde han tidliger i dag om lukningen. 

Læs også Coloplast lukker fabrik i Thisted - knap 170 medarbejdere mister job