Foto: Johnny Isaksen

Færre passagerer betyder færre tog

Et markant fald i antallet af passagerer får DSB og Arriva til at skrue ned for afgangene.

Det kan tydeligt mærkes, at nordjyderne og danskerne generelt har taget myndighedernes opfordringer til sig.  

Mens nogen har mulighed for at blive hjemme, vælger andre at rejse med kollektiv trafik på andre tidspunkter end normalt.  

Alt sammen for at forsøge at inddæmme coronavirusset. 

Vi oplever et markant fald i antallet af passagerer, og derfor giver det ikke mening at fortsætte driften ud fra den normale køreplan.

Susanne Hejer, Arriva

Adfærdsændringerne får nu betydning for antallet af togafgange. Fra mandag justerer DSB og Arriva køreplanerne for tog, og der vil derfor være færre afgange. 

- Vi oplever et markant fald i antallet af passagerer, og derfor giver det ikke mening at fortsætte driften ud fra den normale køreplan, siger Susanne Hejer, der er togdirektør i Arriva.

Akutte aflysninger ved sygdom

Ved DSB har man de seneste dage måttet aflyse togafgange akut på grund af sygemeldinger, og den ændrede køreplan skal sikre, at man ikke er så sårbare overfor sygemeldinger blandt personalet.

DSB vil gradvist reducere antallet af afgange fra mandag, mens Arrivas tog fra mandag kører efter søndagskøreplanen. Lørdagsafgangene bliver der dog ikke ændret på ved Arriva.

- Ved at reducere antallet af afgange kan vi sikre en stabil drift og en robusthed i køreplanerne, så de rejsende, der er tilbage, fortsat har mulighed for at komme til og fra arbejde og kan regne med, at togene kører, siger transportminister Benny Engelbrecht. 

Ifølge trafikoperatørerne vil nedjusteringen i antallet af afgange ikke give pladsproblemer. 

- Vi planlægger så passagererne har mulighed for at holde den anbefalede afstand til hinanden, siger Tony Bispeskov, der er informationschef ved DSB.

Ændringerne gælder indtil videre frem til påske. 

Læs også Naturmødet aflyser: - 30.000 mennesker kan ikke mødes