LIGE NU:

Flere kan fremover blive behandlet på akuthospitalet i Thisted

Regionsrådet har godkendt plan for akuthospitalet i Thisted, som betyder, at daghospitalet udvides.

Fremover får patienter i Thisted og omegn i højere grad mulighed for at blive behandlet på akuthospitalet i Thisted i stedet for at tage turen til Aalborg.

Det fremgår af den plan, som regionsrådet i Nordjylland har godkendt på regionsrådsmødet tirsdag. Det gælder for diabetespatienter, hjertepatienter og børn, som får mulighed fro at få foretaget kontroller i Thisted frem for Aalborg.

- Med udviklingsplanen for hospitaler bringer vi flere hospitalsbehandlinger og kontroller tættere på borgerne, og den udvikling glæder mig meget, for det er væsentligt for patienterne, at de oplever nærhed i behandlingen og skånes for alt for mange køreture, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i en pressemeddelelse.

Hospitalet i Thisted blev lagt sammen med Aalborg Universitetshospital i maj 2018. Siden er der blevet arbejdet på den udviklingsplan, som tirsdag blev godkendt af regionsrådet.   

Fremover vil der være 74 senge på hospitalet i Thisted og mulighed for at åbne yderligere seks senge under spidsbelastningssituationer. Receptionen kommer i fremtiden til at være digitalt bemandet i nattetimerne, som det allerede i dag ses i Hobro og Farsø.

Udover udvidelsen af hospitalet vil Aalborg Universitetshospital også arbejde videre med en rekrutteringsstrategi, der skal sikre, at der er nok læger og sygeplejersker, der arbejder på Thisted Hospital. I strategien indgår også en plan for fastholdelse af medarbejdere.

- Det er positivt at se effekten af, at Thisted nu i et år har været en del af Aalborg Universitetshospital. Vi ser nu digitale løsninger, hvor læger fra Aalborg kan supervisere lægekollegaer i Thisted og ikke mindst har vi digitale løsninger, hvor patienter på hospitalet i Thisted konsulteres af læger fra Aalborg over en videoskærm. Det er gode løsninger, siger Ulla Astman (S) i en pressemeddelelse.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden