LIGE NU:

Fødselar og stortalent fra Klitmøller kvalificerer sig til Stand Up Padling-finale

Både den tredobbelte verdensmester Casper Steinfath og 16-årige Christian Andersen fra Klitmøller er videre til VM-finalen i Stand Up Padling.

VM i Stand Up Padling er i fuld gang. Surfnationer som Australien, Hawaii og Frankring besøger Vorupør - og de lokale kan i dén grad give de andre nationer konkurrence til stregen.

Tirsdag gjaldt det kvalifikationen til finalen i Technical Race, som afvikles lørdag. Her gik fem danskere videre. En af dem var forventet – nemlig den tredobbelte verdensmester Casper Steinfath, som kvalificerede sig på sin 24 års fødselsdag og blev sunget i mål.

Men der var også plads til en lille overraskelse. Klitmøller-talentet Christian Andersen er med sine 16 år mesterskabets yngste mandlige deltager, men det bar hans præstation ikke præg af. Efter at have ligget nummer otte formåede han at padle sig op som nummer fem, og dermed kvalificerede han sig til finalen.

- Det betyder meget, at jeg nåede finalen. Det var mit mål. Nu glæder jeg mig til finalen, siger Christian Andersen, som krydser fingre for flere bølger lørdag.

Christian Andersen.
Christian Andersen.
Foto: Copencold Hawaii
 
 
Foto: Copencold Hawaii