LIGE NU:

Fra folkefest og masser af øl til generalforsamling for fire

Den årlige generalforsamling i Thisted Bryghus satte i år bundrekord med kun fire deltagere. Coronanedlukningen har tvundet bryghuset til at aflyse den normalt så festlige begivenhed i Thy.

Den bliver både kaldt folkefest og den fjerde højtid i Thy, men i år var der ikke noget festligt over generalforsamlingen i Thisted Bryghus.

Kun fire personer havde hentet adgangstegn – normalt plejer 1.500 aktionærer at mødes til øl og gule ærter.

- Det er en meget anderledes måde at gøre det på, end vi i mange år har været vant til, men som situationen er, så er det en nødvendighed, da vores vedtægter siger, at vi skal afholde vores generalforsamling senest fem måneder efter regnskabets afslutning, siger Aage Svenningsen, der er bryggeridirektør for Thisted Bryghus.

Det er coronanedlukningen, der tvinger bryghuset til at aflyse den store folkefest i Thy, og Thy Hallerne er skiftet ud med et lille lokale hos Advodan i Thisted.

Aldrig tidligere har Thisted Bryghus' direktør, Aage Svenningsen, været til en generalforsamling med så få deltagere.
Aldrig tidligere har Thisted Bryghus' direktør, Aage Svenningsen, været til en generalforsamling med så få deltagere.
Foto: Ann Sofie Kyed / TV MIDTVEST

Klar til revanche

Thisted Bryghus er over 100 år gammelt, og har derfor holdt mange generalforsamlinger. Og der kommer forhåbentlig også mange flere i fremtiden.

- Vi ser frem til januar 2022, hvor vi håber, at det kan lykkes at komme tilbage til den måde, vi normalvis holder generalforsamlingen på med fest og 1.500 mennesker samlet.

- Det er en kæmpe begivenhed her i Thisted, så at det ikke kan lade sig gøre i år er ærgerligt, men sådan er omstændighederne, siger Aage Svenningsen.

Han håber, at bryghuset til næste år kan give en ekstra omgang til generalforsamlingen, når nu festen er aflyst i år.