Brandfolk var i formiddags ude til en brand i en flisdynge - for fjerede gang på fire måneder. Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Indsatsleder efter fjerde brand i flisdynge i år: Det virker påfaldende

Nordjyllands Beredskab kender en flisdynge ved Klitmøller ganske godt. I dag var de ude med brandbilerne igen - for fjerde gang på fire måneder.

Indsatslederen undrer sig. Politiet undrer sig. Folkene fra Skov & Naturstyrelsen undrer sig. For hvordan kan det lade sig gøre for en 1000 kubikmeter stor flisdynge at selvantænde fire gange i år?

- Der er to måder sådan en brand kan starte på: Den kan selvantænde, eller nogen kan have stukket ild til den. Og det er da noget påfaldende, når vi og folkene fra Skov & Naturstyrelsen ikke har set en flisdynge i den størrelse selvantænde  i 30 år, siger en undrende indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab, Lars Bjørndal. 

Beredskabet blev kaldt ud til branden klokken 10.48, og det fire timer at slukke branden. Politiet har været på stedet og undersøgt omstændighederne. 

Så sent som lørdag aften stod brandfolk også med en lang række ubesvarede spørgsmål, efter en ildebrand ved Løgstør tilsyneladende har brændt på to sider af en vej, uden nogen spor på at ilden skulle have passeret grusvejen. 

Også hos Midt og Vestjyllands Politi har branden givet anledning til undren. 

- Jeg kan bekræfte, at vores folk også mener, at branden formentlig er påsat. Vi har optaget rapport på sagen, siger vagtchef Bjarne Askholm.