Morsø Kommune og Morsø Erhvervsråds fælles kamp for udbygning af rute 26 blev præsenteret sidste år, men ser ikke ud til at bære frugt. (Arkiv) Foto: Morsø Kommune

Infrastrukturplan: Nordvestjyske kommuner føler sig forbigået

Onsdagens store infrastrukturplan gav ikke penge til Rute 26 - til stor utilfredshed i Herning, Skive, Thisted og Morsø Kommune

Det er ikke alle, der er lige begestrede over onsdagens infrastrukturudspil fra regeringen og Dansk Folkeparti.

I det nordvestjyske er tre borgmestre fra henholdsvis Skive, Thisted og Morsø gået sammen om at erklære en fælles utilfredshed med, at der ikke blev plads til investeringer i Rute 26 fra Hanstholm til Herning.

Ifølge en fælles pressemeddelelse er netop dén strækning "livsnerven i de nordvestjyske kommuner".

- Det er positivt, at man med infrastrukturudspillet fra regeringen og Dansk Folkeparti tager hul på nogle af de trafikale udfordringer, vi har i det nordvestjyske – bl.a. med penge til udvidelse af en del af Rute 34. Men Rute 26/34 er mere end bare en vej på vores kanter, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) fra Morsø Kommune. 

Også i Thisted ærgrer man sig også over, at vejen henover Mors og Salling ikke bliver udbygget.

Læs også Virksomheder og politikere til kamp for udvidelse af vejnet

- Hvis man ønsker et Danmark i balance, hvor også produktions-Danmark får nogle bedre vilkår, så er det afgørende at få udvidet hele strækningen fra Hanstholm til Herning. Den opgave har regeringen ikke løst med udspillet i går, så vi vil fortsætte vores fælles kamp for at få udvidet rute 26/34 på hele strækningen”, siger borgmester Ulla Vestergaard (S), Thisted Kommune.

“Vi har stor forståelse for, at der skal prioriteres, når man overalt i landet efterspørger store og dyre investeringer. Men når man nu har haft den store pung fremme, kan det undre os lidt, at en så vigtig transportkorridor for det nordvestjyske ikke er med i større udstrækning. Det ærgrer os. Men vi har fået hul på bylden, og vi må kæmpe videre”, tilføjer hun i pressemeddelelsen.

I alt blev der på onsdagens pressemøde præsenteret infrastrukturelle investeringer for et treciftet milliard beløb.

Opdatering: Det har tidligere fremgået af artiklen, at Herning Kommune også var med i erklæringen. Det har Herning Kommune siden trukket tilbage.